440 гр. брашно
50 гр. захар
2 големи яйца
50 мл. прясно мляко
50 мл. олио
30 мл. ароматна ракия
щипка сол
1-2 ванилии
кората на един портокал
олио за пържене
пудра захар за поръсване
50 гр. черен шоколад (по желание)
Сложете яйцата и захарта е купа и ги разбийте с миксер 5 мин. Добавете млякото ,олиото , ракията и солта . Разбъркайте сместа и на порции добавяйте брашното . Ароматизирайте с ванилията и кората портокал . Месете тестото 5 мин. , поставете го в набрашнена купа ,покрийте с кърпа и оставете да се отпусне за 30 мин. на стайна температура .
На набрашнена повърхност разточете тънка кора . За да ви е по лесно не разточвайте цялото тесто , а направете това на 2- 3 пъти. Колкото по-тънка е кората толкова по-добре !С къдрав нож нарежете правоъгълници или ромбове . Направете по два разреза в средата на всеки правоъгълник !
Пържете сладките в сгорещено олио , като трябва да останат почти бели (моите приеха малко непозволен от рецептата загар :) !
Поръсете с пудра захар или с разтопен на водна баня шоколад .
Ох , стискайте палци да натисна верния бутон :))) ! Чаоооо и хубав петъчен ден :* !
Май не само на теб се е случвал подобен гаф с някоя публикация. За сметка на това сладките са чудесни.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ванче!
Благодаря ,Гери ! Поздрав и хубав уикенд !
Изтриванеоо, мн е досадно да ти се затрие поста така. Блогспот не успя ли да го запази?
ОтговорИзтриванено пък сладките изглеждат страшно добре, направо вече огладнях
Рони , благодаря ,мила ! Не не успя , но грешката е твърдо моя :) !
ИзтриванеХубав уикенд !
Много ми харесват италианските карнавални сладки, а тези са доста вкусни, мерси, че сподели рецептата! Снощи и аз си мислех, че съм си изтрила публикацията, но после се оказа запазена като чернова, така че може и да си е налице първата. А сладките са чудесни, тук минаха сурвакарите, ама ще дойдат скоро кукерите, само дето у нас храната е различна!
ОтговорИзтриванеБлагодаря , Иглика ! Ами те карнавалните празници са като нашите кукерски :)...е малко по различни като храна и обичаи ,но все предпролетни :) !
ИзтриванеХубави почивни дни ! С поздрав !
Никога не съм правила италиански карнавални сладки. Харесаха ми тези с пудрата захар, въобще за пържени неща при мен - пудра захар, твърдо :) Изглеждат супер хрупкави, сигурно изгарят лесно, ако се залиса човек, нали? Ще ги пробвам обезателно.
ОтговорИзтриванеИ аз съм за пудрата захар ,Мари , а тези както стават и хрупкави много им отива :) ! С шоколад направих заради Роби - той е шокохолика в къщи :) !
ИзтриванеИ не се залисвай , когато ги пържиш ....изгарят за целувка време :) !
Хубави събота и неделя !
Нещо зачестиха разни гафове с тези блогове! На мен пък понякога не ми излизат коментарите, като пиша !
ОтговорИзтриванеЧудесни сладки!
Прегръдки!
Благодаря ,Тили ! Не ,не тя грешката си е моя :) !
ИзтриванеПрегръдки и хубави почивни дни !
А такаааа….
ОтговорИзтриванеАз преди малко коментирах предната публикация, тя милата ядове с тази си имала:(
И при вас ли почват карнавали Ив? И ние тук тази събота ще имаме:)
Сладките ти излеждат много сладки:)))
Благодаря ,Дани :) ! Аааа ние карнавала сме го подкарали от началото на февруари та чак до края на месеца отива :))) ! Вие пък само събота :)?? ...Много скромно го давате :) !
ИзтриванеПрегръдка най - сърдечна за теб и Роки и хубав уикенд ! :*
Naistina sa prikazni!
ОтговорИзтриванеМного са хубави, Ив! На мен така със загар си ми харесват :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Карнавалните сладки са чудесни,Ваня!
ОтговорИзтриванеСигурно са много вкусни ще се престраша да си дръпна една...:)
Хубави празнични дни!:)
Благодаря ,Траянче , Елти ,Мира !
ИзтриванеХубава вечер ,момичета !
За втори път идвам днес, да преговоря рецептата.
ОтговорИзтриванеИ аз ще се престраша да разточа една кора!
Лека нощ и приятни събота и неделя!
/Прочетох коментара ти в блога на Авосет - истински се забавлявах!/
Благодаря ,Боряна :) ! Ти се забавлява от коментара ми ,ама да знаеш аз как се забавлявах от това пътуване :))) !
ИзтриванеХубава вечер ,мила !
Ивана, случвало ми се е и после нареждам и пиша, нареждам и пиша;)
ОтговорИзтриванеОбаче карнавалните сладки са чудни. Харесват ми;)Прегръдка и хубав уикемд!
Ив,в час и тон си с карнавалите в Италия!Чудни сладки!Приятен уйкенд!
ОтговорИзтриванеИв, сладките са неустоими! Историята с изтриването на постове е много неприятна, от личен опит знам.
ОтговорИзтриванеСърдечни прегръдки и усмивки! :)
Чудесни сладки! Накара ме да огланея в този час...
ОтговорИзтриванеПърженият вариант повече ми харесва, не че знам как е печеният :)), но със сигурност тези са по-вкусни :))
ОтговорИзтриванеУсмихнат уикенд, Ванче :)
Мъхче,
ИзтриванеТаня,
Дани,
Бети
Инче ,
благодаря ви за вниманието и отделеното време ! Хубава съботна вечер ,дами ! :)
Тези напудрените хрупкавини ще си ги приготвя....пържени , разбира се.
ОтговорИзтриванеДжована, снимай карнавала , моля те, нека и ние се потопим в атмосферата му.
Много настроение и приятни емоции ти желая!
О,Вили съвсем те поиталианчи с това Джована,ама пък как само звучи,а?
ОтговорИзтриванеСупер са ти сладките и да ти кажа с този тен на мен страшно ми харесват!Тъкмо обядвах и мога да приема една прилична порция да се засладя.Сърдечни поздрави и хубава събота!
Ивана, много хубаваи фестивални сладки!
ОтговорИзтриванеХихихи ама много важно звучи - Джованна :) ! Чак се почудих коя ли е тя и какво търси в блога ми :) ! Благодаря ,Вили ,Роси ,Лучия !
ОтговорИзтриванеВили ,той този пищния карнавал е във Венеция , при нас по скромно го даваме и обикновенно се маскират децата и младежите ,де :) ! Моят Роби като млад все на Зоро се е правил :)) !
Прегръдка ,момичета и хубава вечер !
Ваня, свеки се казва Иванка и освен традиционното майко, често я наричам Джована.Родната ми майка и тя Иванка......но на нея по френски- Жани.
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила!