29.11.2021 г.

Кекс с кефир и черешово сладко


За който не познава спелтата препоръчвам да я замени с обикновено бяло брашно както е в оригиналната рецепта тук
Продукти:
250 гр. бяла спелта
100 гр. краве масло (спокойно може да намалите на 80 гр.)
130 мл. кефир
50 гр. филаделфия или крема сирене 
130 гр. захар
3 яйца
1 бакпулвер
1 ванилия 
няколко лъжици сладко от череши или друго по ваш вкус 



В купата на планетария сложете омекналото краве масло и захарта. Разбийте с пеперудата за 5-6 мин. сменете с бъркалката за разбиване на яйца. Започнете да прибавяте яйцата едно след друго и разбивайте  докато получите гладка емулсия. Налейте кефира, добавете филаделфията. В купа смесете брашното с бакпулвера, щипка сол и ванилията. Прибавете го на порции към течната смес като бъркате с лъжица! Подмажете и посипете с галета кръгла форма за кекс. Изсипете сместа и на купчинки сложете от сладкото. 
 

Изпечете кекса на 180 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за около 35 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче! Кексът стана с плътна  консистенция, маслен вкус и много ароматен! С бялото брашно ще стане по-пухкав! 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар