Знаете, че си имам кокошчици за яйца, но понякога си купувам и по някое живо пиле за отглеждане за яхнийка и супа! Нямах намерение да купувам тази година, но докато си бяхме в България една от кокошките ми се насадила сама, от 6 яйца само едничко ми излюпи. Та като поотрасна и стана на месец му вземах 4 пиленца на неговата възраст за компания! Бързо пораснаха и са готови за първата яхния с домашно пиле! :)
Продукти за две порции:
1/2 домашно пиле
300 гр. гъби
140 гр. маслини
2 глави кромид лук
3-4 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
зърна черен пипер
1 с.л. червен пипер
сол
зехтин
Нарежете пилето на порции. В тенджера налейте 1 к.ч. зехтин и запържете месото от всички страни докато смени цвета си. Пуснете нарязания и претрит с малко сол лук, наряза дафиновия лист и зърната черен пипер. Налейте чашка топла вода. Захлупете тенджерата и задушете за около 10 мин. след което сложете нарязаните гъби, червения пипер, доматеното пюре. Долейте малко вода колкото да покрие продуктите и довършете готвенето до готовност на месото. 5 минути преди да свалите съда от огъня добавете маслините!
Да ви е сладко с тази обикновенна, но много вкусна яхнийка! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар