19.03.2023 г.

Портокалов кейк с кисело мляко


Продукти:
300 гр. брашно
3 яйца
130 гр. захар
130 мл. слънчогледово олио
250 гр. кисело мляко
настърганата кора на един голям портокал
1 бакпулвер
щипка сол
  
В купата на планетария изсипете захарта, добавете яйцата и разбийте на пухкава пяна. Излейте олиото, прибавете киселото мляко. В друга купа смесете пресятото брашно с щипка сол и бакпулвера. Прибавете брашното на порции като бъркате внимателно с лъжица за да не спадне сместа. Ароматизирайте с настърганата портокалова кора. В оригиналната рецепта тук кората е лимонова! Подмажете и набрашнете продълговата форма за кейк вместимост 1 л. Изсипете сместа. Изпечете кейка на 180 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар. Пробвайте за готовност с дървено шишче. 
Охладете кейка на решетка и да ви е сладко! :) 



 

1 коментар: