18.02.2024 г.

Бриош кифлички със сливов мармалад


Отдавна ги изядохме, а рецептата си чакаше реда и вдъхновението ми за да я напиша! Какво да ви кажа, няма по-вкусни и сладки кифли от тези с квас и сливов мармалад! 
Ако сте съгласни с мен запишете си рецептата! :) 




Продукти:
350 гр. брашно манитоба 
110 мл. прясно мляко 
80 гр. квас ЛМ
60 гр.кисело мляко
40 гр. захар
1 яйце
40 гр. краве масло
1 яйце
настъргана лимонова и портокалова кора 
щипка сол 
1 бурканче сливов мармалад 


В леко затопленото прясно мляко разтворете кваса. Добавете разбитото яйце, киселото мляко и захарта. Прибавете на порции пресятото  брашно. Ароматизирайте с настърганите лимонова и портокалова кора. Започнете да месите, като прибавите на два пъти омекналото краве масло и солта. Измесете до гладко, меко тесто. Покрите купата с тестото и оставете да втаса докато удвои обема си. Втасалото тесто изсипете на набрашнена повърхност и разделете на части  около 90 гр. Всяка част разточете на правоъгълник 13-14 /10 см. В единият край по дължина сложете от сливовия мармалад, завийте до средата на руло , а другата част нарежете на ленти. Продължте да навивате до края. Как става вижте тук, защото за тази рецепта не успях да направя постъпкови снимки!  Наредете кифличките в тава застлана с хартия за печене. Намажете кифлите със слъчогледово олио, покрийте тавата с кърпа и оставете на топло за повторно втасване. Втасалите кифлички намажете с прясно мляко. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна (без вентилатор) до приятен загар. 
Да ви е сладко :) ! Чаооо! 


 

2 коментара:

  1. Ивче, в рамките на един ден ли ги направи?
    Сега, сутринта, ако заложа квас дали ще станат до довечера?

    ОтговорИзтриване
  2. Ако ще чакаш кваса да се вдигне, няма да станат до довечера!

    ОтговорИзтриване