Не станаха като нейните красиви, но така ме плениха, че снощи щом ги видях замесих тестото и в 10 ч. вече рупах едно бриошче, а къщата ухаеше прекрасно на канела и прясно изпечени кифлички! Гузната ми съвет се беше запиляла незнайно къде, та им се насладих на воля!
Продукти:
За тестото:
450 гр. брашно
12 гр. прясна мая
3 яйца
75 гр. захар
90 мл. вода
70 гр. краве масло
щипка сол
ванилия или лимонова кора
За намазване:
30 гр. краве масло
1 ч.л. кафява захар
1 ч.л. канела
1 ч.л. какао
За блясък:
100 гр. вода
20 гр. захар
В оригиналната рецепта се използва брашно, което не се надига много при втасване. Аз използвах обикновено, вие каквото си решите!
Изсипете брашното, захрта, яйцата и ванилията, щипка сол и разбъркайте всички продукти с лъжица. Маята разтворете в топлата вода и добавете към продуктите. Замесете меко тесто. Когато е добре омесено започнете да добавяте по парченца от мекото краве масло месейки. Омесеното тесто направете на топка, загънете в стреч фолио, покрийте с кърпа и оставете да удвои обема си.
Докато тестото втасва си пригответе пастата за намазване и сиропа. В купичка сложете кравето масло(омекнало на стайна температура), пресятото какао и канела и захарта. Бъркайте с лъжица докато сместа стане на крем.
От захарта и водата сварете сироп и оставете да се охлади.
На набрашнена повърхност разточете правоъгълен лист с дебелина 5 мм. Най-добре е да разделите тестото на две и да приготвите поотделно двете рула. Намажете всяко с приготвения крем. Навийте на руло и нарежете на парчета 6-7 см. Извинявам се, че пропуснах да снимам това! Всяко от парчетата нарежете на 4 без да стигате до края на тестото. Подредете в тава застлана с хартия за печене и намажете с четка със захарния сироп. Изпечете на 180 гр. във фурна с вентилатор за около 15 мин. Когато ги извадите от фурната ги намажете отново със сироп и ако може да чакате да се охладят изчакайте.....
....аз ги започнах веднага :).....Да ви е сладко! Чаоооо!
Ma come sono contenta che le hai fatte!! Grazie per averle provate! Sono venute molto bene complimenti!
ОтговорИзтриванеUn abbraccio
Morena
Grazie, Morena! Il merito e tuo, perche la ricetta e stupenda!
ИзтриванеSaluti per un buon pomeroggio!
Ивче, и аз ги видях и ме плениха!
ОтговорИзтриванеТвоите са чудесни и ухаят прекрасно!
Прегръдка!
Благодаря, Дани!
ИзтриванеПрегръдка и за теб с пожелание за хубава вечер!
Ванче, не знам кое не им харесваш. Според мен са страхотно попадение! Вкусна красота. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Гери! Ааааа, харесвам си ги аз :)!
ИзтриванеХубав петък!
Абе, днес ми замириса на канела от някъде, а то при Ив, честно бях на работа и как ми се доядоха ако знаеш, та отидох да си купя едни козуначни кифлички! Прекрасни! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеАма вярно аромата на канела беше из цялата къща :)....Благодаря, Павлинка и да ти е сладка козуначената кифличка!
ИзтриванеПрегръдка с пожелание за хубав петък!
Аааа, с това ухание дето се разнесе...грабвам две!
ОтговорИзтриванеВаня,точно за следобедното кафе попадам на тази разкошна закуска и веднага бързам да си взема!Не само,че са много ефектни и красиви тези твои бриошчета,ами и с любимо ухание на канела,мммм,супер!Поредна великолепна рецепта откривам при теб!Хубави почивни дни с много слънце и усмивки!
ОтговорИзтриванеУхаааа! Само да ми паднат! :))))
ОтговорИзтриванеСтрахотни бриоши си навила, Ивана - красиви, ароматни и със сигурност много вкусни! Останаха ми очите в тях! :)
Чета те ... чета те редовно ... макар да не съм толкова редовна с коментарите си :) дишам във врата ти :)
ОтговорИзтриванеАма то какво друго мога да кажа? Майстор на вкусотиите си приятелко :)
Голяма виртуална прегръдка Ив :)
Веси,
ОтговорИзтриванеРоси,
Ирме,
Дани,
прегръдка, момичета с пожелание за хубави събота и неделя!
Що да не са красиви, на мен пък ми харесват, много :) С едно кафенце отстрани бих си хапнала доволно количество :)
ОтговорИзтриване