За лека вечеря - бърза рецепта!
Продукти:
4 тънки телешки пържоли
500 гр. зелен боб
2 моркова
2-3 скилидки чесън
1 к.ч. бяло вино
щипка млян чер пипер
1 ч.ч. зеленчуков бульон
2 с.л. брашно
сол
зехтин
за картофеното пюре:
3 средни по големина картофа
бучка краве масло
5 с.л. прясно мляко
Сварете зеления боб е леко подсолена вода. Прецедете го. Осолете телешките пържоли и ги овкусете с щипка чер пипер. Вземете снопче от зелен боб и го поставете в началото на пържолката. Завийте на руло и забодете с клечка за зъби. Аз си бях приготвила и сварени лентички от моркови за да ги сложа заедно със зеления боб и макар да бяха на ръка разстояние забравих :)! Оваляйте всяко рулце в брашно. В плитка и удобна тенджера изсипете 1 к.ч. зехтин. Добавете 2-3 обелени скилидки чесън и рулата. Запържете за по няколко минути от всички страни. Излейте бялото вино, изчакайте няколко минути да се изпари алкохола и налейте зеленчуковия бульон.Захлупете съда и гответе ястието на умерен огън около 15 мин.
Обелете и нарежете на кубчета картофите. Сварете ги в леко подсолена вода. Прецедете и намачкайте с вилица. Добавете кравето масло и прясното мляко докато са още топли. Разбийте с миксер до гладка и пухкава смес.
Поднесете ястието с розички картофено пюре, овкусен със зехтин и чесън зелен боб, полято със соса от варенето на рулцата.
Да ви е сладко :) .... Чаооо! С прегръдка!
Ох, Ив - прекрасно е!
ОтговорИзтриванеИ как огладнях самоооо!
Бъдете здрави и се обичайте!
И много вкусно, Борянка! :)
ИзтриванеБлагодаря за пожеланието!
Това ми звучи вкусно :) Зеленият боб е полезен.
ОтговорИзтриванеТака е, Дани, а зеления боб ми е един от любимите зеленчуци :)!
ИзтриванеМного интересно, вкусно, че и полезно! Аааа, и красивоооо!
ОтговорИзтриване