31.05.2015 г.

Сладкиш с маскарпоне и череши


Дебеличък стана и се препече  отдолу, но нищо друго не наруши очарованието на вкуса му!  Рецептата е от тук, макар да няма физиономията на оригинала! 

Продукти:
300 гр. брашно
180 гр. захар
3 яйца
50 гр. краве масло
250 гр. маскарпоне
1 бакпулвер
1 ванилия 
250-300 гр. пресни череши
150 гр. филирани бадеми
2 с.л. конфитюр от череши 


В купа изсипете захарта, добавете яйцата и ванилията и разбийте с миксер на пухкав крем. На порции добавете маскарпонето. Смесете брашното и бакпулвера. Добавяйте по малко към яйчената смес като бъркате с лъжица отдолу на горе за да не спадне сместа. Излейте разтопеното и леко охладено краве масло на струйка. Добавете почистените от костилките череши и хомогенизирайте сместа добре. Ако искате по-дебел (като моя) сладкиш застелете форма (24 см) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. За по -тъничък и елегантен  ползвайте форма 26-28 см, съответно и времето за печене ще е по-кратко. Подравнете сладкиша и го изпечете в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35-40 мин. Пробата за готовност с дървено шишче е винаги актуална! 
Извадете готовия сладкиш от фурната и го освободете от ринга. Намажете го още топъл с черешово сладко (може и друго) и поръсете със запечени на сух тиган филирани бадеми! 
Това е за днес в последната неделя на май...... да ви е сладко :)! Чаоооо! 


6 коментара:

  1. Е той твоя е станал в пъти по-хубав :) За вкуса не се съмнявам.Поздрави и щастлив юни :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен е ,Ванче,дори по-красив от оригинала!
    Хубава неделя и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубав сладкиш си стъкнала за последния ден на месеца!:) И на мен, както на Миленка, твоя сладкиш повече ми харесва от оригиналния:)
    Снимките са ти страхотни!
    Поздрави и прегръдки!...и една целувка за едно парче сладкиш :))))

    ОтговорИзтриване
  4. на мен не ми е дебеличък- тъкмо-по-сочен;)
    Чудесен е, Ивана. прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Иванче, ама муцунката си му е един път на твоя сладкиш, а снимките - уникални, с тая лайкучка:)

    ОтговорИзтриване
  6. Тази вкусотия трябва непременно да се опита Ваня. Винаги с вкус и стил!

    ОтговорИзтриване