28.08.2015 г.

Смокинов сладкиш с кокос


Сладкишът е с много мека и пухкава консистенция, в чудесна хармония смокини-кокос! 
Рецептата е от италианското списание ''Cucinare bene''!

Продукти:
250 гр. брашно
200 гр. захар
2 яйца
125 гр. краве масло
150 гр. кисело мляко
60 гр. кокосови стърготини
1 ванилия 
1 бакпулвер
8-10 пресни смокини 



В купа сложете омекналото краве масло, добавете захарта и разбийте с миксер докато получите пухкава смес. Прибавете едно след друго яйцата все така разбивайки с миксер на най-висока скорост. В купа смесете брашното, бакпулвера, кокосовите стърготини и ванилията. На порции добавяйте към маслената смес. Изсипете киселото мляко и хомогенизирайте  добре. Застелете тавичка (22/30) с хартия за печене. Изсипете сместа и подравнете. Измийте и подсушете смокините. Разполовете ги на две и подредете върху сладкиша. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30-35 мин. Поръсете сладкиша още топъл с пудра захар и ....
... да ви е сладко:)! Чаооо! 


6 коментара:

  1. Много апетитен сладкиш ни предлагаш, Ваня :) със запечени смокини, едва ли някой ще му устои :)
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня, много вкусен изглежда този сладкиш!
    И сега с тези хубави смокини, които има на пазара... фантазия!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  3. Отрежи ми едно голямооооо парче :)))
    Ммммм....

    ОтговорИзтриване
  4. Момичета, благодаря ви! Смокините сега започват имате време да го направите и съм сигурна, че ще ви хареса!
    Поздрави! Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасен е, Ивана, ще си направя, да знаеш!

    ОтговорИзтриване