25.08.2015 г.

Патладжан с маслини и моцарела


Цар Патладжан и царица Маслина! Опитайте ги в тази комбинация! 

Продукти:
1 голям патладжан
1 моцарела (125 гр.)
60 гр. пармезан
4-5 малки домата (чери)
шепа маслини
1 скилидка чесън
листа пресен босилек
чер пипер
сол
зехтин


Срежете патладжана по дължина. Издълбайте вътрешноста и посолете. Оставете патладжана така докато се отцеди горчивината му. Сърцевината на патладжана нарежете на ситни парченца и заедно с нарязана скилидка чесън и малко зехтин задушете. В купа сложете нарязаната на парченца моцарела, добавете маслините, обелените и нарязани на  парчета домати, настъргания пармезан. Овкусете със сол, чер пипер и пресен босилек. Добавете задушената сърцевина на патладжана и хомогенизирайте добре всички продукти. Напълнете половинките патладжан, сложете ги в застлана с хартия за печене тавичка и полейте със струйка зехтин. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 20 мин. Може да ги поднесете с лъжица кисело мляко! 
Да ви е сладко:)! Чаооо! 


6 коментара:

  1. Прекрасна рецепта Ванче.Веднага ще я пробвам.Сега е сезонът на патладжаните.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са тези патладжани, Ивче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Както съм приготвила патладжани за утре като нищо може да ги направя царски като твоите, Ивана. :)
    Обичам и маслинки, и моцарела, а в комбинация с патладжана направо ще ми запеят. :)
    Хубава вечер от мен!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. И царски резултат, чудесни са, Ванче! Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Вълшебни са, Иванче!
    Имам цяло отделение на хладилника пълно с патладжани, обезателно ще ги пробвам тези дни.
    Поздрави от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Е как няма да ги опитаме! Та те са изумително апетитни! Благодаря Иве.

    ОтговорИзтриване