11.09.2015 г.

Обикновен смокинов сладкиш


Няма обикновен сладкиш, всеки е необикновен с вкуса си, но за този трябват продукти които винаги се намират в къщи, а като изключим сезонните за септември смокини може да се приготви с всякакви плодове, та от там и обикновен! Рецептата е от италианското списание ''Cucinare bene''! 


Продукти:
250 гр. брашно
3 яйца
100 гр. захар (може да ползвате кафява)
120 гр. краве масло
50 гр. обелени сурови смлени бадеми
120 мл. прясно мляко
1 бакпулвер
щипка сол
250 гр. пресни смокини
филирани бадеми

В купа разбийте омекналото краве масло със захарта. Добавете едно по едно яйцата разбивайки с миксер до получаване на гладка смес. Смесете брашното, смлените бадеми, щипка сол и бакпулвера. Добавяйте го на порции към маслено-яйчената смес като наливате и по малко от прясното мляко когато сместа се сгъстява много. Застелете форма (24 см.) с хартия за печене. Изсипете сместа, подравнете и наредете отгоре обелените и нарязани на четвъртинки смокини. Поръсете с малко захар, ръснете от филираните бадеми. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 




5 коментара:

  1. Ив, твоите сладкиши никога не са обикновени!Нали знаеш ,че съм ти голям фен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубава и лесна рецепта! Право в целта за времето и сезона :)
    Аз вкъщи имам няколко смокини и вече знам какво ще направя с тях!
    Поздрави, Ивана!

    ОтговорИзтриване