3.09.2015 г.

Солен тарт ''Капрезе''


Рецептата е от тук
Продукти:
за тестото:
200 гр. брашно
100 гр. краве масло
60 мл. вода
щипка сол
за гарниране:
100 гр. песто дженовезе
200 гр. моцарела
2 домата
пресен босилек
зехтин



В купа сложете брашното, щипка сол и нарязаното на кубчета студено краве масло. Замесете тесто, отначало то е на трохи но постепенно се хомозенизира. Добавете водата и месете докато тестото стане гладко. Може да добавите в него щипка риган. Загънете тестото в стреч фолио и приберете в хладилник за 40 мин. Охладеното тесто разточете на набрашнена повърхност и с помощта на точилката го прехвърлете в тавичка. Оформете висок борд, надупчете с вилица дъното и застелете с хартия за печене. Върху нея изсипете нахут или боб, той ще натиска дъното и няма да позволи на тестото да се надигне при печенето. Изпчете на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25 мин. Извадете и прехвърлете на решетка. Отстранете нахута (приберете си го за следващия път) и оставете тестената черупка да се охлади. 


Намажете дъното на тарта с песто от босилек. Наредете нарязани домати и моцарела. Поръсете с нарязан на ситно босилек и полейте със струйка зехтин. 
Вече имате великолепна лека вечеря:)!
 Да ви е сладко! Чаооо! 


7 коментара:

  1. Това веднага си го запазвам като идея! Прекрасна вечеря ще да е била, Ванче, чудесна!
    Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудно, чудно! Отмъквам всичко, че само с едно парче няма да се заситя!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня,
    чудесен лесен и вкусен тарт.Веднага ще си открадна рецептата за приготвяне в скоро време.Чудесна е идеята.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Ето какво ще хапнем за вечеря днес! Чудесен е!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  5. О, каква свежа и красива гледка!

    ОтговорИзтриване
  6. Капрезе си е капрезе във всички форми- любимо на милиони;)
    Аз не правя изключение. Благодаря, Ивана!

    ОтговорИзтриване