13.10.2015 г.

Пастичио с картофи и гъби


Рецептата е от тук

Продукти:
3-4 средни по големина картофи
250 гр. гъби 
300 гр. бешамел
2 с.л. галета
100 гр. пармезан
1 к.ч. бяло вино
чер пипер
щипка магданоз 
сол 
зехтин


Обелете и нарежете на кръгчета картофите. Нарежете гъбите. Сложете ги в тенджерка, налейте чашка зехтин, чашка бяло вино, посолете, подправете с чер пипер и магданоз и задушете около 20 мин. Разтопете бучка краве масло, запържете 1 с.л. брашно ( с връх) и излейте 300 мл. прясно мляко. Варете бешамела до сгъстяване. Оставете го малко по -рядък от обикновено. Изсипете 1-2 лъжици бешамел на дъното на тавичка. Сложете ред картофи, върху тях от гъбите и покрийте с бешамел. Поръсете обилно с настърган пармезан. Повторете отново с картофи, гъби, бешамел и пармезан. Най-горния ред поръсете с галета. Изпечете пастичиото на 170 гр. за около 30-35 мин. Хапнете го със салатка по ваш вкус и ......
........ Да ви е сладко! Чаооо! :)


4 коментара:

  1. Merhabalar, mantarlı patates yemeğiniz çok güzel ve lezzetli olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. Това нестандартно за нашата кухня ястие, като го чета, май че ще ни хареса. Трябва да пробвам :))
    Прегръдки!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти трябва да метнеш и някоя мръвка, съмнявам се да го пробуташ само с картофи и гъби :)!
      Прегръдка и от мен и да ви е сладко!

      Изтриване
  3. Хм, аз пък си мисля, че не е толкова нестандартно за нашата кухня и веднага си запазвам рецептата за проба. Сигурна съм, че ще бъде прието великодушно, изгледа страшно вкусно твоето, Ванче! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване