3.10.2015 г.

Крем супа с нахут и vongole


Vongole (вонголе) се наричат мидичките които виждате на снимката! Малки и хмм... скъпички, но за  опитване  си струват! Първото ми запознанство със супата беше на една сватба, тази не повтори сватбарския вкус, не си и помислих да искам рецептата от готвача (така или иначе нямаше да ми я даде), та я правих на фантазия, а после като потърсих в нета открих  рецепти не много различаващи се от моята! 


Продукти:
300 гр. нахут
1 марков
1 стрък селъри
1 малка глава лук
клонче розмарин
1 скилидка чесън
за мидите:
400 гр. вонголе 
2 скилидки чесън 
щедра щипка наситнен магданоз
1 к.ч. бяло вино
зехтин

Измийте и накиснете нахута в студена вода за 24 часа. Изхвърлете водата в която е киснал и налейте нова. Добавете нарязаните на малки парчета зеленчуци, посолете и варете до омекване на варивото. Пасирайте супата. Аз използвах пасатор, но стана малко зърнеста, ако имате блендер използвайте него. В тиган със зехтин запържете скилидките чесън и магданоза за 3-4 мин. Сложете мидите с черупките и гответе 3-4 мин., полейте с бялото вино и довършете готвенето още около 3 мин. Почистете черупките, а мидичките заедно с течността отделена при готвенето добавете в супата. Поднесете с препечена филийка и чаша бяло вино! 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


6 коментара:

  1. О, това непременно ще се пробва, Ивана, само че май с други мидички. Изглежда много апетитно, а предвид продуктите обещава страхотен, нежен вкус. Благодаря ти!
    Прегръдки и много усмивки, красавице!

    ОтговорИзтриване
  2. Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятна е супата ще я изпробвам задължително.Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна е супата Ваня, не съм срещала в България точно този вид миди.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Хм, интересна работа, ама ще си остана само с гледането:)

    ОтговорИзтриване