29.11.2015 г.

Торта Rocher


Един великолепен голям бонбон Rocher! Рецептата е от тук


Тортата е много лесна, но продуктите посочени в рецептата бяха много като грамаж за моята купа, затова някои от тях намалих! Ще ви  ги запиша така както я направих аз!

Продукти:
за пандишпана:
4 яйца
4 с.л. захар
4 с. л. брашно
1 ванилия

за пълнеж:
200 мл. сметана за разбиване
200 гр. течен шоколад (нутела)
50 гр. вафли с лешников крем
50 гр. натрошени лешници

за сиропиране:
100 мл. кафе 
2-3 с.л. вода

за глазурата:
200 гр. черен шоколад
30 гр. краве масло
100 мл. течна сметана
30 гр. натрошени лешници 



В купа счупете яйцата и заедно със захарта ги разбийте на пухкав крем. Добавете брашното на порции бъркайки с лъжица винаги отдолу нагоре и ароматизирайте с ванилия. Застелете форма (26 см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете кексовата смес в нея и изпечете блата за около 20 мин. в предварително загрята фурна (180 гр.) с вентилатор. Извадете изпечения блат, охладете на решетка.  Затоплете леко в микровълновата печка течния шоколад. Натрошете вафлите и  заедно с натрошените лешници ги добавете към шоколада. Разбийте сметаната на твърд сняг. Отделете си няколко лъцици за измазване на тортата, а останалата смесете с шоколадоваия крем. 


Нарежете пандишпана на ленти широки окола 2 см. Застелете купа с домакински найон. На дъното и подредете малки ленти от пандишпана, а покрай стените редете от дългите ленти сиропирайки всяка с охладено смесено с 2-3 с.л. кафе. Напълнете получения отвор с шоколадовия крем. Подравнете и подредете върху крема парчета от пандишпана. 



Приберете тортата за няколко часа в хладилник. 
Измажете охладената торта с отделената сметана. За глазурата начупете шоколада, сложете го в малка тенджерка добавете кравето масло и сметаната, разтопете на водна баня. Изчакайте глазурата да се охлади няколко мин.,добавете натрошените лешници и излейте върху тортата. Поръсете с малко натрошени лешници. Приберете тортата в хладимник за 4 - 5 часа преди да я нарежете. Спокойно може да почерпите 8 шокохолика с това количество :)! 
Да ви е сладко :)! Чаоооо и спорна седмица! 


11 коментара:

  1. Поздравления за вкусния голям бонбон! Уникална е тортата! Много ми хареса!
    Браво!!!
    Прегръдки и целувки! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знам, че ще я направиш, да ви е сладко:)!
      Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  2. Разкошна! Просто разкошна!
    А как ми се прияде, не е истина :) Ще се възползвам някой път от идеята да приготвя за повод тази торта. И лесна, и ефектна, и много, много вкусна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Даре! И е всичко това което си описала :)! Намери повод и да ти е сладко :)!

      Изтриване
  3. Уау! Наистина прилича на един голям Фереро бонбон! Страхотна е, Ив! Страхотан си и ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Йоли! Думите ти винаги ме усмихват! :)

      Изтриване
  4. Това няма как да не го направя! Уникална е! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ехаааа :) Един великолепен голям бонбон Rocher!
    Голяма бонбонена прегръдка Ив :)

    ОтговорИзтриване
  6. Оригинална и ефектна!
    Поздравления за поредното изкушение, Ив!

    ОтговорИзтриване
  7. ZDR ! MNOGO KRASIVO I LESNO ZA PRIGOTVQNE . ISKA MI SE DA NAPRAVQ TOVA SLADKO IZKY6ENIE ,NO IMAM EDIN VAPROS -KYPATA V KOQTO SE SGLOBQVA TORTATA KOLKO DULBOKA I 6IROKA E . NADQVAM SE 4E 6TE MI OTGOVORITE , BLAGODARQ ZA KOETO .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Купата е с диаметър 18 см. в най-горната си част! На постъпковата снимка може да я видите!
      Поздрави!

      Изтриване