2.12.2015 г.

Банички с праз, моркови и сирене


Тя рецептата малко математическа, та ако се справите с 1/4 и 1/3 ще ядете банички! Иначе благодаря на Инчето за вкусната рецепта! Тестото наистина е страхотно! 

Продукти:
за тестото:
1 ч.ч. бяло брашно
1/4 чаена чаша царевично брашно
1/4 ч.ч. слънчогледово олио
1/3 ч.ч. топла вода
2 щипки сол
 за плънката:
3 стръка праз лук 
1 голям морков 
200 гр. сирене



Нарежете на ситно праза, настържете моркова. Сложете зеленчуците в съд с малко олио и задушете до омекването им. Оставете настрана да се охладят. 
От продуктите за тесто замесете меко нелепнещо тесто. Завийте го в стреч фолио и оставете за 30 мин. да се отпусне. Разделете тестото на 8 еднакви парчета. Всяко разточете на много тънка кора (точи се много лесно). Поръсете всяка кора със задушения зеленчук и натрошено сирене. Завийте на кравайче и изпечете баничките  в предварително загрята на 190 гр.  фурна с вентилатор за около 25 - 30 мин. 
Много, много ни харесаха! Благодаря, Инче!
Да ви е сладко :)! Чаооо!




2 коментара:

  1. Ваня,
    прекрасни са баничките, чудесно представяне и снимки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. И аз съм ги набелязала тез:)), добре съм и с математиката:))

    ОтговорИзтриване