2.03.2016 г.

Сладкиш с круши и извара


Както винаги казах ли, че ще правя сладкиш с круши Роберто подскочи като ужилен до тавана, и пак както винаги яде после с голямата вилица! Що ли се противи отначало като знае, че след това  винаги му харесва не знам?! Сладкишчето стана по-скоро като мини тортичка, сочна и много вкусна с образувалито се кремче отгоре! Рецептата е от тук!


Продукти:
за блата:
160 гр. брашно
80 гр. захар
65 гр. краве масло
1 яйце
2 с.л. прясно мляко
5 гр. бакпулвер
1 ванилия
щипка сол
за крема:
250 гр. рикота (извара)
1 яйце
20 гр. захар
70 мл. прясно мляко (в оригинала течна сметана)
1 голяма круша


В купа разбийте яйцето и захарта на пухкав крем. Размесете брашното, ванилията и бакпулвера. Разтопете кравето масло.  Изчакайте да се поохлади. На тънка струйка го излейте в яйчената смес бъркайки в лъжица. Добавете брашното на порции и 2 с.л. прясно мляко. Застелете форма (18см.) с намокрена и изцедена от водата хартия за печене. Изсипете сместа в нея и подравнете. 
Сложете рикотата в купа, добавете прясното мляко, захарта и яйцето. Разбийте за кратко с миксер. Нарежете обелената круша на парчета. Добавете я в крема и излейте всичко върху блата. Изпечете сладкиша на 170 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 50 мин. 
Изчакайте да се охлади напълно във формата преди да го извадите. Поръсете с пудра захар и ...
.. да ви е сладко:)! 
Честита Ви баба Марта! Да сте здрави, румени и много засмени! :)! Чаоооо! 


4 коментара:

  1. И моят благоверен така подхожда към неща, които си мисли, че не обича:)
    После хапва и харесва, но след време е забравил за одобрението си и пак се противи...
    Сладури:)
    Аз обаче обожавам круши и производните им! Грабвам значи голямата вилица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти е сладко, Веси и благодаря :)!
      Хубава седмица!

      Изтриване
  2. Още ли не е разбрал, че при теб няма нещо, което да не се харесва?! :)
    Обожавам такива плодови десерти с извара!
    Прегръдка, Ив!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аааа, има има :).... наскоро направих такава паста с прясна риба тон, че не стваше за ядене, още не мога да разбера къде сбърках:)!
      Благодаря, Тили! Знам, че си любител на десерти с извара:)!
      Прегръдка и от мен!

      Изтриване