14.05.2016 г.

Паста капрезе


Продукти за две порции:
150 гр. пресни кори за лазаня
200 гр. моцарела
50 гр. песто от босилек 
2 - 3 домата
щипка пармезан
зехтин
сол 


Нарежете доматите на колелца, посолете ги и полейте с олио. 
Нарежете корите за лазаня на дълги ленти с ш. 2-3 см. Бланширайте ги за две мин. в подсолена вряща вода. Извадете ги и веднага полейте за кратко със студена вода. Сложете ги върху суха кърпа.   Подмажете със зехтин тавичка (20см.) и  започнете да редите  ястието като вземате по две от лентите. Сложете   до пастата нарязани парчета моцарела, следва ред домати и пак паста докато свършите всички продукти. Старайте се редовете да са вертикални.  Полейте ястието със струйка зехтин, с малка лъжичка разпределете отгоре пестото и поръсете с щипка настърган пармезан. 


Изпечете на 200 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за 10 мин. 
Сервирайте веднага. Да ви е сладко :)! 
Чаооо! Хубава съботна вечер!


Няма коментари:

Публикуване на коментар