30.05.2016 г.

Патладжан и картофи с моцарела на фурна


Продукти:
2 бр. патладжани (от дългите)
2-3 средни по големина картофи
200 гр. моцарела (или скаморца, кашкавал)
50 гр. настърган пармезан
2 скилидки чесън
1 клонче розмарин
сол
зехтин



Нарежете патладжана и картофите на кръгчета. Овкусете ги с нарязаните на ситно чесън, розмарин и сол. Намаслете тавичка със зехтин и подредете - кръгче патладжан, кръгче картоф, парче моцарела или скаморца (последната може да заместите с кашкавал). Така докато свършите  продуктите. Полейте наредените зеленчуци със струйка зехтин и покрийте с алуминиево фолио. Задушете ястието  в предварително загрята на 180 гр. фурна за около 25-30 мин. Махнете фолиото, поръсете с настърган пармезан и запечете отново до приятен загар. 
Сервирайте топло като лека вечеря или гарнитура към печено месо.
Да ви се сладко:)! Чаоо! 


5 коментара:

  1. Прекрасно ястие Ваня.Чудесно поднесено и снимано.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2 юни 2016 г., 13:46

    Отцеждате ли потладжана от горчивия сок?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, готвя със сортове които нямат нужда от отцеждане! Но ако е необходимо да, трябва да се отцеди горчивия сок!

      Изтриване
  3. Интересна комбинация, не съм я опитвала.

    ОтговорИзтриване