12.08.2016 г.

Пилешки хапки в сос от горгонзола и гъби


Едно ястие много, ама много вкусно! Уточнявам - за който обича горгонзола! Аз я обожавам! Правя и пица с круши, орехи и горгонзола, за публикуване чака рецепта с ньоки, горгонзола и радикьо, всичко това друг път! 
Сега тази вълшебна гурме рецепта! 


Продукти за две порции:
400 гр. пилешки гърди
100 гр. горгонзола
200 гр. гъби
1 к.ч. бяло вино
2 скилидки чесън
брашно
 чер пипер
сол
зехтин


Нарежете пилешкото месо на големи хапки. Поръсете с брашно и оваляйте хубаво. Излишното брашно изтръскайте.Загрейте 1 к.ч. зехтин и запържете за минутка 2 скилидки чесън. Извадете ги, а на тяхно място сложете пилешките хапки. Запържете месото до приятен загар. Излейте бялото вино, изчакайте да се изпари алкохола (2-3 мин.) Добавете  нарязаните гъби, кафяна чашка топла вода, овкусете със сол и щипка чер пипер. Похлупете съда и гответе ястието 10 мин. В края добавете нарязаното на парчета сирене. Изчакайте да се разтопи и отстранете съда от котлона. 
Поднесете топло със зелена салата. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! Хубави почивни дни! 


2 коментара: