18.10.2016 г.

Леща яхния с гъби и наденички



Как да не я споделя с вас, когато стана толкова вкусна!
Опитайте за да се уверите! 
Продукти за две порции:
250 гр. леща 
2 пресни  наденички
150 гр. гъби  (по ваш избор)
1 глава лук
 1 морков
стрък целина
1 дафинов лист
щипка прясна майорана или чубрица 
щипка магданоз
сол 
зехтин


Измитата леща изсипете в тенджера, покрийте я с вода и бъкнете за няколко минути. Излейте водата, налейте нова студена вода и добавете нарязания на ситно морков, лук и целина. Сложете дафиновия лист и 1 равна с.л. сол. Варете лещата 30 мин.
В по-плитка тенджера налейте 1 к.ч. зехтин. Сложете наденичките и запържете леко от всички страни. Изсипете гъбите, добавете майорана (ако нямате може да сложите чубрица) и магданоз и прехвърлете лещатата. Гответе яхнията още около 20 мин. 
Сервирайте топла и да ви е сладко :)!  


1 коментар:

  1. Интересно, дали ще харесат децата, те са по лещата, но пък така, по-различна дали ще се осмелят...аз бих опитала:)

    ОтговорИзтриване