10.10.2016 г.

Бутер тарт с камамбер и бекон


 Направо си е гурме работа този много вкусен тарт!  Непременно трябва да го опитате! Рецептата е от италианското списание ''Vero cucina''! 



Продукти:
1 кръгъл лист бутер тесто (230гр.)
200 гр. камамбер
4-5 тънки резени пресен бекон
щипка риган 
щипка чер пипер


Разстелете бутер тестото на хартия за печене. Прехвърлете го с нея в тавичка (26 см.) Прегънете краищата на тестото навътре и ги надиплете красиво. Надупчете дъното на тестото с вилица. Започнете да редите хоризонтално и леко изправени ред бекон, ред камамбер. 
Сложете тарта в пердварително загрята  на 200 гр. фурна с вентилатор и печете 5 мин. след което намалете градусите на 170 и доопечете до приятен загар. Поръсете с щипка риган и по желание с щипка чер пипер. Нарежете тарта и поднесете топъл като предястие. 
Да ви е сладко :)! Чаооо и спорна нова седмица! 




9 коментара:

  1. Тази торта изглежда много хубаво, благодаря за рецептата.

    Поздрави,
    Ymme

    ОтговорИзтриване
  2. Перфектната закуска- за мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За нас беше вечеря (идеята ти е много радикална за Роби :), но наистина перфектна!
      Прегръдка, Мъхче!

      Изтриване
  3. Ти да видиш - толкова лесно и вкусно!
    Браво, Вив - пак изненада!
    / Има ли, купя ли бутер тесто -
    винаги се чудя какво да правя с него и за какъв дявол го купих.
    Почва едно търсене на рецепти...
    А то било толково просто, ама кой да се сети!/
    Успех, белисима!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Боряна!
      Надявам се да ти хареса тарта, а за да не се чудиш следващия път какво да правиш с бутер тесто може да погледнеш и други рецепти с него в раздел ''бутер тесто'' в блога!
      Да ти е сладко! :)
      Хубав петък!

      Изтриване
  4. Лесно, но пък обещаващо вкусно!

    ОтговорИзтриване