Направо си е гурме работа този много вкусен тарт! Непременно трябва да го опитате! Рецептата е от италианското списание ''Vero cucina''!
Продукти:
1 кръгъл лист бутер тесто (230гр.)
200 гр. камамбер
4-5 тънки резени пресен бекон
щипка риган
щипка чер пипер
Разстелете бутер тестото на хартия за печене. Прехвърлете го с нея в тавичка (26 см.) Прегънете краищата на тестото навътре и ги надиплете красиво. Надупчете дъното на тестото с вилица. Започнете да редите хоризонтално и леко изправени ред бекон, ред камамбер.
Сложете тарта в пердварително загрята на 200 гр. фурна с вентилатор и печете 5 мин. след което намалете градусите на 170 и доопечете до приятен загар. Поръсете с щипка риган и по желание с щипка чер пипер. Нарежете тарта и поднесете топъл като предястие.
Да ви е сладко :)! Чаооо и спорна нова седмица!
Тази торта изглежда много хубаво, благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеПоздрави,
Ymme
Благодаря, Ymme!
Изтриванеbella idea ;) nodo al fazzoletto
ОтговорИзтриванеBella e buona idea, grazie, Agnese!:)
ИзтриванеПерфектната закуска- за мен!
ОтговорИзтриванеЗа нас беше вечеря (идеята ти е много радикална за Роби :), но наистина перфектна!
ИзтриванеПрегръдка, Мъхче!
Ти да видиш - толкова лесно и вкусно!
ОтговорИзтриванеБраво, Вив - пак изненада!
/ Има ли, купя ли бутер тесто -
винаги се чудя какво да правя с него и за какъв дявол го купих.
Почва едно търсене на рецепти...
А то било толково просто, ама кой да се сети!/
Успех, белисима!
Благодаря, Боряна!
ИзтриванеНадявам се да ти хареса тарта, а за да не се чудиш следващия път какво да правиш с бутер тесто може да погледнеш и други рецепти с него в раздел ''бутер тесто'' в блога!
Да ти е сладко! :)
Хубав петък!
Лесно, но пък обещаващо вкусно!
ОтговорИзтриване