17.02.2018 г.

Топла салата с карфиол и маслини - Cavolfiore stufato con le olive


Продукти:
600 гр. карфиол
100 гр. черни маслини
2 скилидки чесън
1 ч. ч. топла вода
1 к.ч. зехтин
щипка нарязан магданоз
щипка едро смлян лют пипер ( по желание)
сол


Накъсайте карфиола на малки  розички. В удобен тиган налейте 1 кафяна чашка зехтин. Добавете 2 скилидки чесън и ги запържете до златисто. Извадете скилидките. Сложете карфиола в тигана и запържете за около 3-4 мин. като разбърквате непрекъснато. Полейте с топлата вода, захлупете съда и гответе докато зеленчука почти омекне. Прибавете маслините и довършете готвенете. Отнема около 5 мин. след като сте сложили маслините. Овкусете салатата с наситнен магданоз и едро смлян лют пипер. Последният по желание. Поднесете топла като самостоятелно ястие или като гарнитура към печено месо. 
Да ви е сладко :)! Чаооо и хубави събота и неделя! 


Рецептата е от тук!

2 коментара:

  1. Много лека и вкусна салата Ваня.Ще я приготвя обезателно, имам всички съставки.Чудесно начало на Великия пост.
    Поздрави и леки и спасителни пости !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ели!
      Не зная къде и колко се е харесала, но до момента само тази рецепта има 950 посещения!:)
      Поздрави!

      Изтриване