22.02.2018 г.

Сладки равиоли с бадемов пълнеж - Ravioli dolci alle mandorle


Продукти за около 30 бр.
за тестото:
250 гр. брашно
100 гр. кристална захар
1 яйце + 1 жълтък
60 мл. слънчогледово олио
щипка сол
щипка бакпулвер
1 ванилия
за пълнеж:
130 гр. необелени смлени сурови бадеми
1 яйце
80 гр. захар
50 гр. нарязани озахарени лимонови корички
щипка настъргана лимонова кора 


В купа пресейте брашното заедно с щипка сол, щипка бакпулвер и ванилията. Добавете яйцето и един жълтък, излейте олиото и замесете тесто. Ако яйцето е по-голямо може да се наложи да добавите малко брашно, тестото трябва да бъде не много меко, но не и твърдо. 



Загънете омесеното тесто в стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час. В блендер  смелете бадемите с кристалната захар. Сложете ги в купа, добавете едно яйце , нарязаните на ситно лимонови корички и лимоновата кора. Хомогенизирайте добре всички продукти.  От охладеното тесто на набрашнена повърхност разточете лист с дебелина около 2 мм. С най-малкият  размер формичка за равиоли (ако нямате такава ползвайте обикновена кръгла формичка с d. 8 см.) изрежете кръгчета от тестото, сложете във формата, добавете от пълнежа и затворете. На мен не ми стигна от плънката, та последните две направих с кайсиево сладко, тогва и се сетих за снимка :)!  Наредете равиолите в застлана с хартия за печене тава като леко завиете двата края на срещуположни страни. 


Изпечете сладките в предварително загрята на 170 гр.  фурна  с вентилатор до приятен загар. Извадете равиолите на дървена решетка и леко поръсете с пудра захар. 
Чудесни са да знаете, много ароматни и поне един ден хрупкави. На следващия омекват, но са още по вкусни :)!
 Да ви е сладко! 


Рецептата е адаптирана от тук!

Няма коментари:

Публикуване на коментар