8.08.2018 г.

Ментово руло ''After Eight'' - Rotolo '' After Eight''


Не е точно като любимите ми английски ментови бисквитки ''After Eight'', но комбинацията от шоколад и ментов крем  напомнят за тях. 


Продукти:
за блата:
5 яйца
100 гр. брашно 
90 гр. захар
40 гр. какао
за крема:
250 гр. маскарпоне
50 гр. пудра захар
2 с.л. ментов сироп
30 гр. шоколадови капки
за глазурата:
60 гр. черен шоколад
бучка краве масло 
3-4 с.л. прясно мляко 



Разделете белтъците от жълтъците. Последните разбийте със захарта до гъст крем. Добавете на порции пресятото брашно и какао. Разбийте белтъците с щипка захар до побеляване, около 5 мин. Прибавете ги внимателно към сместа като бъркате от долу на горе. Застелете тава (ползвам тази на печката) с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете. Изпечете блата на 200 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за 5-6 мин. Извадете от фурната и веднага обърнете върху кърпа. Отстранете хартията, навийте на руло. 
Докато рулото изстива разбийте маскарпонето с 50 гр. пудра захар. Добавете 2 с.л. ментов сироп и хомогенизирайте добре крема до получаване на приятен зелен цвят. 
Развийте рулото, намажете го с крем и поръсете с шоколадовите капки. Завийте отново на руло. Разтопете на водна баня шоколада, кравето масло и прясното мляко. Излейте го върху рулото и разнесете с шпатула. Може да поръсите с кокосови стърготини. 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 


Рецептата е от тук!

2 коментара:

  1. Много ми харесват снимките, Ив! Казвам ти, напоследък са като картини. Рулото е неустоимо. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате!
      Изтървах си фотоапарата, сега ми работи само една програма, та сигурно от там идват картините :)!
      А рулото наистина стана вкусно, много какаово и с разхлаждащ ментов крем!
      Прегръдка!

      Изтриване