11.04.2019 г.

Пица париджина със спанак и рикота - Pizza parigina con ricotta e spinaci


Пица париджина е неаполитанска пица. Характерното при нея е, че за основа се слага обикновено тесто за пица, покрива се с плънка по желание и върху нея се разстила бутер тесто. Предлагам ви една париджина със спанак и рикота. В блога имам и друга подобна с прошуто и скаморца която може да видите тук



Продукти:
300 гр. тесто за пица 
250 гр. бутер тесто
 250 гр. рикота
350 гр. спанак 
и още:
1 жълтък 
 2 с.л. прясно мляко 
сусам 



Продуктите които съм написала са малко ориентировъчни, може да намалите или увеличите от всичко или да промените плънката. Резултатът винаги е много вкусен. В подходяща тавичка  разстелете тестото за пица тънко, тънко като оставите малко по-висок борд който ще прегънете върху бутер тестото по-късно. Смесете бланшрания  и добре изцеден от водата  спанак с рикотата. Подправете със сол. Хомогенизирайте добре продуктите и разстелете плънката върху тестото. Отгоре покрийте с лист бутер тесто. Подгънете краищата  на тестото за пица върху бутер тестото. Нарежете на квадрати. Намажете пицата със жълтъка размесен с прясно мляко. Поръсете със сусам. 
Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар. 
Да ви е сладко :)! 


2 коментара:

  1. Страхотно изглежда! Записвам си рецетата за скорошно изпълнение. Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Мария!
      Пожелавам сладко похапване 🙂
      Спокойна недела вечер!

      Изтриване