Продукти за две порции:
за пюрето:
2 малки тиквички
1 малка глава лук
50 мл зеленчуков бульон
щипка смлян черен пипер
щипка прясна мента
сол
зехтин
и още:
200 гр. паста орекиете
100 гр. пушен бекон
Нарежете лука на ситно, запържете го за кратко и добавете нарязаните на кубчета тиквички. Посолете, овкусете с щипка черен пипер и прясна мента. Налейте зеленчуковия бульон и сварете до омекване на тиквичките. Отстранете от котлона. Когато зеленчука се охлади, пасирайте до гладкост и прибавете нарязания на кубчета или лентички бекон.
Във вряща подсолена вода сварете пастата според указанията на опаковката. Прецедете и веднага прехвърлете в затопления сос. Хомогенизирайте продуктите. Поднесете готовата паста веднага.
Да ви е сладко :)! Чаоооо!
Италианците като фенове на пастата с какво ли не я приготвят.А пюрето от тиквички не би ми хрумнало да използвам.Но е страхотно по този начин да се поднесе.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната нова седмица !
Култура е това, Ели, не са фенове, а начина им на живот! Много вкусен между другото!
ОтговорИзтриванеПастата може да се поднесе с невероятни сосове за които даже не си мислиш! :)
Поздрав и хубав петък!