10.04.2019 г.

Орекиете (паста) с пюре от тиквички и бекон - Orecchiette con crema di zucchine e pancetta


Продукти за две порции:
за пюрето:
2 малки тиквички
1 малка глава лук
50 мл зеленчуков бульон
щипка смлян черен пипер
щипка прясна мента
сол
зехтин 
и още:
200 гр. паста орекиете 
100 гр. пушен бекон 



Нарежете лука на ситно, запържете го за кратко и добавете нарязаните на кубчета тиквички. Посолете, овкусете с щипка черен пипер и прясна мента. Налейте зеленчуковия бульон и сварете до омекване на тиквичките. Отстранете от котлона. Когато зеленчука се охлади, пасирайте до гладкост и прибавете нарязания на кубчета или лентички бекон. 
Във вряща подсолена  вода сварете пастата според указанията на опаковката. Прецедете и веднага прехвърлете в затопления сос. Хомогенизирайте продуктите. Поднесете готовата паста веднага. 
Да ви е сладко :)! Чаоооо! 


2 коментара:

  1. Италианците като фенове на пастата с какво ли не я приготвят.А пюрето от тиквички не би ми хрумнало да използвам.Но е страхотно по този начин да се поднесе.
    Поздрави и усмихната нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Култура е това, Ели, не са фенове, а начина им на живот! Много вкусен между другото!
    Пастата може да се поднесе с невероятни сосове за които даже не си мислиш! :)
    Поздрав и хубав петък!

    ОтговорИзтриване