3.05.2019 г.

Солени бисквити с маслинова тапенада - Biscotti salati al patè di olive


Продукти за 20 бр. бисквити:
 150 гр. брашно
80 гр. краве масло
1 малко яйце
 50 гр. настърган пармезан
2 с.л. студена вода
настърганата кора на един лимон 
3 с.л. маслинова тапенада 


В купа пресейте брашното. Добавете настъргания пармезан, едно яйце, нарязаното на парчета студено краве масло, две с.л. студена вода и настъргана лимонова кора. Замесете тесто. На набрашнена повърхност разточете тестото на правоъгълник с d. 2-3 мм. Намажете листа с маслиновата паста. Навийте на руло и приберете във фризера за 20 мин. Студеното руло ще нарежете по-лесно. 


Загрейте фурната на 180 гр. Нарежете охладеното руло на малки рулца. Наредете ги в тава застлана с хартия за печене. Изпечете за около 15-20 мин. Охладете на решетка. 
Да ви е сладко с чаша бяло вино :)! Чаоооо! 

 Рецептата е адаптирана от тук!

6 коментара:

  1. Много красиви охлювчета, Ив! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате🙂 и вкусни!
      Поздрав, хубава сряда!

      Изтриване
  2. Прекрасно изглеждат, сигурна съм, че са и много вкусни

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина са много вкусни, само замених пармезанът с грана падано ! А дали ще станат със сушени домати?
    Поздрави
    Дафи ;-))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Дафи!
      Ще стане разбира се, даже и с песто дженовезе ще са вкусни🙂!
      Поздрави!

      Изтриване