16.03.2020 г.

Бухтички с оризово брашно - Frittelle senza glutine


Продукти:
150-200 гр. оризово брашно
1 яйце
150 гр. кисело мляко
1 пакетче ванилова захар
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 с.л. захар
щипка сол 
олио за пържене
пудра захар за поръсване 



Затоплете съвсем леко киселото мляко. Добавете содата и изчакайте да шупне. Към киселото мляко добавете едно яйце, 1 с.л. захар, пакетче ванилова захар, щипка сол Сипвайте на порции от брашното и бъркайте докато получите гъста каша. В дълбока тенджерка излейте около 150 мл. олио. Загрейте и слагайте по лъжичка от сместа. Бухтичките се обръшщт сами при пърженето. Извадете готовите бухти на кухненска салфетка, изчакайте да се отцедят и ги прехвърлете в подходяща чиния. Поръсете обилно с пудра захар примесена с ванилия! 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 


2 коментара:

  1. Ванче, направи ги. Много вкусни и леки. Само че пак с по малко брашно. Може би при мен брашното е друго, обаче за мен няма значение защото с кеф си ги хапнах.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, да ви е сладко!
      А за брашното нали знаеш, че уж еднакви, а в печива се представят различно :)
      Поздрав първомайки!

      Изтриване