15.06.2021 г.

Гризини с ким


Продукти:
200 гр. брашно
120 гр. остатъчен квас лиевито мадре
2 с.л. зехтин
8 гр. сол
2 с.л. ким 
50 мл. вода 


 В купата на планетария сложете брашното, добавете остатъчния квас, зехтина, солта и 2 равни супени лъжици ким. Включете миксера на най-ниската степен и месете около 7-8 минути или докато тестото се измеси  добре и събере на куката. Направете тестото на топка, покрийте с кърпа и оставете така за 1 час за да си почине и отпусне. 

 
Застелете голяма тава с парче хартия за печене. Поръсете с ким. От отпусналото се тесто късайте парчета с големината на орех. Направете дълги цилиндри. Наредете гризините в тавата, намажете с четка потопена във вода и поръсете с ким. Изпечете гризините на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 20 мин. или до приятен загар. Гризините може да съхраните  в стъклен буркан след като се охладят добре.
Да ви е сладко! :) 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар