Показвала съм ви го и друг път този италиански десерт, който може да се направи в чашка или тавичка, със савоярди или пандишпанов блат! Такъв може да погледните тук! Наскоро видях направен на руло, рецептата ми хареса и ето го моето руло пред вас!
Продукти:
за пандишпановия блат:
4 яйца
4 с.л. захар
4 с.л. брашно
1 ванилия
за крема:
500 мл. прясно мляко
2 яйца
80 гр. захар
60 гр. брашно
100 гр. черен шоколад
и още:
100 мл. ликьор Алкермес
Счупете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте на пухкав крем. На порции прибавете брашното и ванилията. Хомогенизирайте добре сместа. Застелете голямата тава на печката с хартия за печене. Изсипете приготвената смес и подравнете добре. Изпечете блата на 200 гр. в предварително загрята статична фурна за 8-10 мин. Изпеченият блат обърнете веднага върху памучна кърпа, премахнете хартията от печенето и навийте на руло. Оставете да се охлади напълно.
В тенджерка излейте прясното мляко, прибвете двете яйца, брашното и захарта . Разбийте за кратко с бъркалка и сложете съда на котлона. Бъркайте крема непрекъснато докато се сгъсти. Готовият крем разделете на две еднакви части. Към едната прибавете начупения шоколад и бъркайте енергично, докато се разтопи напълно. Оставете кремовете да се охладят. Развийте охладения блат, сиропирайте го с ликьора. Намажете половината блат с шоколадовия крем, другата половина с жълтия. Завийте на руло и оставете за няколко часа докато рулото стегне.
Поръсете с пудра захар и да ви е сладко! Чаооо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар