24.03.2013 г.
Солена кростата с маскарпоне
Казвала съм и друг път :.... Обичам да правя кростати - солени или сладки винаги са вкусни , правят се бързо и са чудесен и удобен подарък ,ако сте поканени на гости .Когато дойде поканата от Сара и Джузепе за неделен обяд не се поколебах и за миг ,а реших ще направя две кростати -сладка и солена ! Да ви кажа отне ми само около 2 часа за направата им .
Сладката не съм снимала ,защото беше от тези с мармалад , най- обикновенните ! Тях може да разгледате тук , но солената отдавна чакаше ред в мислите ми :) !
Рецептата е от сп. ''Subito pronto'' , а продуктите :
За тестото :
200 гр. брашно
1 яйце
100 гр. краве масло
1 к.л. сол
1 к.л. бакпулвер
За пълнежа :
250 гр. маскарпоне
3 яйца
3 с.л. пармезан (настърган)
чер пипер
7-8 домати ''чери'' или ''пикадили''(в случая)
пресен майоран
Нарежете студеното краве масло на парченца . В купа размесете брашното ,солта и балпулвера , прибавете яйцето и нарязаното масло . Замесете меко тесто ,което сложете за 30 мин. в хладилник . Разточете охладеното тесто на кора около 3-4 мм. За ваше улеснение може да го разточите направо върху парче хартия за печене ,така после само го прехвърляте в тавичката (22см. ) за печене. Оформете висок борд около стените на тавата ,а дъното надупчете с вилица.
Разбийте леко с вилица яйцата , добавете маскарпонето , пармезана , чер пипер и ситно нарязана клонка майоран . Хомагенизирайте сместа и я изсипете в тавичката . Печете кростатата на 180 гр. около 10 мин. Щом видите ,че сирнено-яйчената смес се е сгъстила и леко покафеняла , извадете тавичката от фурната и наредете отгоре доматите предварително овкусени с малко сол и зехтин . Притиснете ги леко за да хлътнат и върнете тавата за доизпичане още около 15 мин. Ако ви се стори, че отгоре се запича много покрийте с парче фолио .
Извадете от фурната , изчакайте 5 мин. ,отстранете хартията от печенето и оставете да се охлади върху дървена решетка .
Чудесна е :) ! Да ви е сладко ! Чаооооо!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ванче, чудна е. В началото и ти си се плашела от тях, ама сега си майстор. Браво!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ивче, чудесна е!
ОтговорИзтриванеБих предпочела солената!
Прегръдка!
Ох, само как ме караш да преглъщам само... Чудесно предложение.
ОтговорИзтриванеЕйййй мила ми приятелко какви изкушения пак поднесе ,изби рибата направо!
ОтговорИзтриванеСтрахотна е ,красива е,и невероятно апетитна. Но и снимките ти са трепач!:)
Силно те прегръщам и ти пожелавам хубава нова седмица!
Много апетитна,Ивана!И чудесни снимки си направила отново!Поздрави!
ОтговорИзтриванеИв, чудесно представяне :) Прекрасна е тази кростата на снимка, а за вкуса…със сигурност ще е била вкусна, няма да ни лъжеш разбира се:) Аз още не съм правила нито солена нито сладка, но щом реша, зная от къде да взема рецептата :)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица Ив! Прегръщам те!
Чудесно и апетитно изглежда! Прекрасни снимки!
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица!
Прекрасно!Изглежда много добре! Честит Празник Благовещение(Благовец),Ванче
ОтговорИзтриванеЖелая ти много здраве и щастие! Бъди благословена жена, любима, майка и баба!
Солена или сладка, всякаква бих хапнала с удоволствие!:)
ОтговорИзтриванеТази изглежда прекрасно:)
Благодаря ви ,момичета за милите коментари !
ОтговорИзтриванеЧестито Благовещение ! Здраве ,любов и много семейно щастие ви желая !
Хубава нова седмица !
Честит празник,Ивче! Прекрасна и апетитна! майсторка си ти!
ОтговорИзтриванеЧестито Благовещение по нашему, Ванче и приятна подготовка за Великден! Царица си на кростатите ти,отдавна съм хвърлила око на онази с портокалите, ама все не стигам до нея...
ОтговорИзтриванеИвана, първо честит празник!
ОтговорИзтриванеИ второ, знам, че сладката ще ми легне на сърцето, но пък тази солената изглежда невероятно.
Ванюшка,повече от божествена е тази кростата,а колко е красива.........Честит и благословен празник за цялото ти семейство!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Траянче ,
ОтговорИзтриванеИглика ,
Мъхче ,
Роси ,
Pilar , grazie !