24.04.2012 г.

С два кейка на мото - рали



Това се двата главни герои на днешната ми публикация - солен кейк с чушки и маслини и кейк с какао ....за тях обаче малко по-късно :))....
В неделя бяхме на мото -рали ...Голямата любов на Роби са моторите ( след мене надявам се :))....Четири ги имаме в къщи ! И от там разбира се е логично ,че когато има някъде наблизо мото състезание ние сме там . А в неделя на 50 км. от къщи имаше кръг от републиканския шампионат за ''Веспа '' -митичния малък италиански мотор :).....Май няма къща в Италия където да няма поне един от него . Малък и бръмчащ като веспа (оса) мотора е създаден през педесетте год. на миналия век . Лесен  и удобен  най -вече за жените тъй като не го прекрачваш , а караш със скромно прибрани крака и единственното което се вее зад теб са косите ти ,а не полите на роклята ти :))...
Уведомена от Роби ,че ще прекараме цял ден навън още от събота се заприготвях ...Има един разказ на Чудомир ''Туристи'' (ако не сте го чели прочетете го , любим ми е ) та и аз като Мадам Гоца от разказа .... опекох един :
                        Солен кейк с чушки и маслини :
Разбийте 3 яйца с щипка сол, 8 с.л. зехтин ,100 мл. прясно мляко, 7-8 листа нарязан на ситно пресен босилек. Подправете с чер пипер ,добавете 200 гр. брашно , нарязани 1 червена и 1 зелена печена чушка , шепа черни маслини на половинки и 50 гр. настърган пармезан . Объркайте всичко много добре . Изсипете сместа във продълговата форма за кейк и печете на 170 гр. в предварително загрята фурна. 



                                       Забърках и един кекс с какао : 
Разбийте с миксер 5 яйца с 1 ч.ч. захар на пяна ,добавете 1 ч.ч. брашно, 1 капсула есенция    ром, 3 с.л. олио , 3 с.л. вода . Разделете сместа на две ,едната оцветете с 4 с. л. какао . Изсипвайте в подмазана и набрашнена форма за кекс като редувате жълтата и кафявата смес . Печете на 180 гр. като проверявате за готовност с дървено шишче. Топъл поръсете с пудра захар. 




Този го рязах на място :) та затова и снимката малко индианска ,ама с едно ножче от 3 см. толкова можах :))...
Който се интересува само от рецепти може да спре до тук , а аз продължавам с приготовленията :)... 
Направих и 8 сандвича с ''чабата'' малки хлебчета плоски като чехли (то и името им ''чабата '' - чехла  ) и само от кора с които като нищо може да си извадиш някой разлатил се зъб ! В 4 от тях мушнах мортадела , а в другите 4 прошуто крудо . В кутия сложих 3 домата и 2 краставици . Няколко ябълки , 6-5 портокала , 3-4 мандарини , 3 л. вода , 2 л. вино , няколко бири .....Аспирин , хапчета за кръвно, плетката ми на една кука, книга ,очила , салфетки , чорапи за преобуване (ако случайно завали и се намокрим :)).....и разни други джунджурии които правят живота ни по удобен когато не сме в къщи .... 
В неделя рано сутринта след като натоварихме всичко в колата щото и най-големия ни мотор не можеше да побере багажа ...тръгнахме :))..
В състезанието участваше и нашия приятел Андреа ...Миналата година падна на пробите и си счупи ключицата ,но този път се класира на четвърто място :)









Андрея зае четвърто място ,ама я вижте кой  се е ухилил до уши и е на  първо място ....:))))) ....хи хи както казва ''Големанов'' по -нагоре само небе :)))....




А  мотора е на Майла една нежна девойка в ръцете на която този звяр е като същинско котенце :))..... а ,и като казах котенце и нашия Пипо се прибра след месец сексуални пътешествия преди 2 дни се завърна в родния дом :))...гладен като куче и слаб като манекен :) ....с любовта шега не бива :))



                                                                  Майла



Живи ,здрави се завърнахме  по - тъмно доволни от изминалия ден и право на вечеря у Мария майката на Роби :) ! 
Баста с тази дълга публикация , че стана време за разходка ...Чаооооо и хубав вторник :*!

21 коментара:

  1. Прекрасни кейкове! А вие поне сте стигнали до събитието, щото мадам Гоца до никъде, само до бримката на чорапа:)
    Много ти отива мотор!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Траянче .....мадам Гоца ми е любим персонаж и от време на време чета за нея и се смея от сърце ...и тук си донесех том с разкази НА Чудимир ...велик е !

      Изтриване
  2. Ивана,знаеш ли 3 неща за себе си?
    Ами ти...,освен че си добра в кулинарията,пишеш много увлекателно,а на всичкото отгоре и мотор си карала,че и много ти отива този красавец Yamaha!
    А бе голяма фурия си направо!
    Айде чао,че и аз да се размърдам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани ,благодаря ти мила ама само да отбележа ,че се снимам с мотори ,но обикновенно съм отзад :)...а когато е за снимка бръмча като децата ....бръъъъммммм :))))....Скоро обаче ще подкарам някой :)...

      Изтриване
  3. Ей че е кеф да разбера, че има и други луди, като мен. Не става въпрос за мотори и ралита, а за БАГАЖ. Тръгнем ли някъде за ден, два все ме питат "да не се изнасяте"....Страхотна публикация!!!!! Хайде чао и да се погрижиш за отслабналия любовник, мъррррр!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Вили .....а любовника няма изхранване откак се е завърнал :)))!

      Изтриване
  4. Ммм и двата кейка изглеждат много апетитно, освен това и моторите са ми слабост, така че удоволствието е двойно! Когато четях за приготовленията на багажите се забавлявах много, защото и аз съм същата и все отнасям по някоя и друга шега, но какво да се прави, обичам да съм подготвена за всякакви ситуации, по добре да има, отколкото да няма. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ради , благодаря ти ! То и аз така обичам , всичко да ми е под ръка ...ама после като се завърнем докато върна всичко по местата им ...оффф това не го обичам хич:))...

      Изтриване
  5. страхотни кейкове мила,а да не говорим за новата ти визия ..
    честита премяна
    страхотна публикация,а ти си невероятна :)

    ОтговорИзтриване
  6. ВАНЧЕ приятелко мила напълни ми душата.
    Първо със страхотните кейкове второ с моторите обожавам и карам но си нямам собствен:(
    Много си ми хубавка и лъчезарна.Страхотно сте си изкарали вижда се на лицата ви с Роби.
    Хайде отивай да храниш котьо любовника ,че ще го хване анорекцията от толкова любовни изяви:))))))))))))
    Прегръщам те силно и благодаря за вълненията които ми предизвика с тази публикация!

    ОтговорИзтриване
  7. Зиче ,аморе благодаря ти .....че то и да не беше ми казала ,че караш мотор както те знам за мъжко момиче беше ясно това :)... аз все още само за снимка съм отпред :))..ама ще го подкарам някой ден :))....Прегръдка голяма и от сърце :* !

    ОтговорИзтриване
  8. Ииииив!!!! Кажи ми как да не ти се радва човек! Та ти си пълна с изненади, с настроение, с любов! Какви кексове, какви сандвичи, какви приключения... Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесни кейкове и прекрасно преживяване!Много ми хареса описанието на това приключение, усеща се, че те е заредило с енергия за нови подвизи!Прегръдки!
    аа, за снимката с мотора казах, но да повторя, страхотна си!

    ОтговорИзтриване
  10. Хехе, Ивана,
    голяма си работа!!!
    Много забавно ми беше да прочета всичко, понаучих туй онуй за малките мотори с големи гласове и да ти кажа съвсем на място си се възкачила по стълбата- номер 1, заради кекса с чушки, който си приготвила- такъв не съм опитвала, но ми звучи убийствено вкусно;)Разбира се и сладкият- аз съм голям почитател на сладкишите!!!
    Поздрави на любовника-манекен и на теб!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Хубаво сте си изкарали,кейковете са чудесни,особено ми допада соления вариант.Браво и за победата,завиждам ти за хъса към моторите,аз така и не свикнах,въпреки че съм заобиколена от мотористи.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Ив, винаги ми е забавно когато чета, страхотно събитие и страхотни кейкове! Бих отскочила и аз при вас ако можех! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Направо си супер ,Ваня на този мотор!От снимките се вижда заряда и чудесното настроение.Кейковете са толкова пъстри,приказни!
    Ти се невероятна!
    Прегръдки и слънчево настроение!

    ОтговорИзтриване
  14. Ивана, хубаво е, че си имаме такива малки радости! Е, аз от мотори не вдявам и тук научих туй-онуй....А кексчетата са супер!Пролетно настроение ти желая!
    Мария

    ОтговорИзтриване
  15. Ванюшка,ти си чудесна-и на кухнята и на почетната стълбичка!
    Някой ден може и това да стане реалност,защото ти приляга...
    Хубав ден,мила-прегръщам те!

    ОтговорИзтриване