27.04.2014 г.

Бадемов крем карамел


 Бях написала в предната публикация, че следва агнешко зелен боб яхния, но междувремено направих този бадемов крем карамел и бързам да ви подсладя първо с него :)........ 


  
Продукти:
500 мл. прясно мляко
4 яйца 
100 гр. кристална захар
125 гр.обелени, сурови и ситно смляни бадеми 
5 с.л. захар за карамела 
няколко цели бадеми за украса 
карамелен топинг 


Сложете бадемите с 1 с.л. захар в блендер и ги смелете много ситно. Разбийте за 2-3 мин. яйцата и захарта с миксер. Добавете прясното мляко и бадемовото брашно. Разтопете захарта до светъл карамел. В приготвените чашки изсипвайте по лъжица от него. Разпределете в тях млечно-яйчената смес. Сложете чашите в голяма тава, налейте вода в нея и изпечете крем карамела на 160 гр. за около час. Внимавайте водата да не заври.
Готовият крем залейте с карамелен топинг и украсете с цели бадеми. Поднесете го добре охладен.
                                                         Да ви е сладко :).....Чаоо и хубава неделна вечер!  


6 коментара:

  1. Не обичам крем-крамел, но с тези бадеми определено ми е любопитно как ще е като вкус. Със сигурност ще е интересна комбинация. Но изглежда перфектно, Ванче! :) Хубаво ни подслади.
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен е станал! Хубава седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, Гери, Траянче!
    Хубава нова седмица, дами!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно подслаждане, Ваня - обичам този десерт, а бадемовата ти идея е страхотна!
    Благодаря,
    сърдечни поздрави с пожелания за още хубави и усмихнати празнични дни!

    ОтговорИзтриване
  5. С удоволствие ще се подсладя, Ив, и следващата рецепта с удоволствие ще проследя:))) Страхотен е! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Ново и интересно ми звучи, Ив. Със сигурност ще опитам тази твоя идея. Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване