23.04.2014 г.

Пиле яхния с лук и домати


Винаги ми е било трудно да премина от нашенски манджи на паста....От седмица съм  в къщи, а  продължавам с яхнийки и тараторчета, сиренце, създърма и вкусно кисело мляко. Разбира се ям си ги сама......Роберто се ококори на тази яхнийка и предпочете пилешки гърди на скара с картофено пюре...... Е, някои хора не разбират, че пилето е вкусно и така:).... 


Продукти за 1 порция :
крилце или кълка, а може и двете :)
7-8 малки лукчета 
няколко чери доматки
1 к.ч. доматено пюре
1 дафинов лист 
2 скилидки чесън
1 ч.ч. зеленчуков бульон
1 к.ч. червено вино 
щипка чер пипер 
сол 
зехтин 

В подходяща тенджера налейте 1 к.ч. зехтин, сложете обелените скилидки чесън, дафиновия лист,  лукчетата  и парчетата пиле. Запържете на умерен огън докато месото добие леко златист цвят. Излейте виното, изчакайте 2-3 мин. да се изпари алкохола от него и добавете зеленчуковия бульон. Подправете със сол и чер пипер,  гответе на слаб до умерен огън около 15 мин. Размийте доматеното пюре с 1-2 с.л. вода и заедно с доматките го прибавете в яхнийката. Довършете готвенето още 15-20 мин.    
Да ви е сладко .....следващата рецепта - агнешко зелен бобо яхния :)! Чаооооо! 


11 коментара:

  1. Вкусно е и още как, чудесна е яхнийката, Ванче. :)
    Желая ти хубав ден и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитна яхния, Ваня!
    Ще чакам бобената, щом е с агнешко :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много ти е хубава яхнията, Ваня!
    Какво пък, като й се насладиш сама? Още по-добре :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ванюшка, Роберто просто не знае какво изпуска! Тази яхнийка е невероятна!
    Прегръдка и спокойна нощ, миличка!!

    ОтговорИзтриване
  5. Точно снощи във Фб това си и помислих, че те е обхванала Бг вълната:). Толкова българска манджичка и толкова вкусно представена от теб! Поздрави, Ив!

    ОтговорИзтриване
  6. Най-хубавият вкус на пилето се долавя именно тук, в такава лучена яхнийка.
    Не се коси и ядосвай - и моят, макар да е българин, не обича това ядене. / Будала./
    Поздравления за чудесната рецепта и наистина - много вкусно представена!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Ох, че хубава, особено тези лукчета, представям си аромата! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. Ей такова точно ми се е дояло, Ив, ама няма кой да ми сготви :) Яхнийките са специалитет на мама. Май ще и звънкам с поръчка :)) Изглежда чудно твоята. И моят мил, като Роби се кокори на такива манджи :))
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря, момичета! Прегръдка за всички ви!

    ОтговорИзтриване
  10. Не разбирам какво публикувате тук?! Това прилича на манджа от преди 1989г., когато имаше военно и бригада! Какво е това? Чорба ли? Съвземете се и не се излагайте! Когато много ме мързи такъв бъркоч не правя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Публикувам каквото си искам, Анонимен! Блогът е мой, а не ваш ...щом не ви харесва не влизайте тук! Аз даже и когато ме мързи готвя така!

      Изтриване