Продукти:
200 гр. брашно
200 гр. захар
200 гр. краве масло
4 яйца
1 к. ч. бренди
1/2 пак. бакпулвер
сока на 1/2 лимон
2 големи ябълки
2 с.л. кайсиев мармалад
Обелете и нарежете на тънки резени ябълките. Полейте ги с брендито и сока от половин лимон. Разбийте с миксер яйцата и захарта до пухкава смес. Прибавете на тънка струйка разтопеното и леко охладено краве масло. Брашното размесете с бакпулвера. Добавете го в яйчената смес. Отлейте коняка и лимоновия сок от ябълките. Ароматизирайте с него кексовата смес. В застлана с хартия за печене форма (22 см.) с откопчаващ се ринг излейте половината от сместа, върху нея наредете един ред с ябълки и изсипете останалата смес. Наредете отгоре ветрилообразно резенчета ябълка. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 170 гр. фурна с вентилатор, долна решетка за около 40-45 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете сладкиша от фурната и го охладете на решетка. Намажете го със затопления кайсиев мармалад. Да ви е сладко :)!
Голяма си майсторка, Ванче! Сладкишът ти е не само страхотен отвън, но забелязвам и чудесна текстура отвътре!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Идва тъкмо с кафето ми :) Страхотно изглежда, Ив!
ОтговорИзтриванеХубав ден, мила!
Иванче, и аз ще си отрежа едно парченце за кафенцето :)
ОтговорИзтриванеМного красив и звучи толкова вкусно този сладкиш...
Желая ти прекрасен вторник! :)
Много красиво и несъмнено вкусно предложение!
ОтговорИзтриванеЕ-ха! Великолепно изглежда!
ОтговорИзтриванеСтрахотен дизайн, Ив - чудесна си!
Ох! Такава коричка!!!
ОтговорИзтриванеНевероятно изглежда, Ивана! Много обичам ябълкови сладкиши и съм убедена, че и този ще ми легне на сърцето :)
Прегръдка!
Разкошно, Ивана! Някой ден няма да се сдържа и ще те държа отговорна за предозирането с такива сладкиши у дома!;)))
ОтговорИзтриванеМного хубави празници ти желая! Ако там имате такива, каквито и ние;)
Благодаря ви, дами :*!
ОтговорИзтриванеМъхче, имаме и още как :)......утре ще празнуваме в нашата градина .....музика, барбекю и около 40 приятели :)!
Хубави празници, момичета!
Разкошен и апетитен, както винаги:)
ОтговорИзтриванеНе издържах и още вчера като се прибрах го направих (без брендито). Стана много, много хубав и даже и аз не разбрах кога свърши.......Благодаря за хубавият сладкиш!
ОтговорИзтриванеDit gebak ziet er weer zo mooi en lekker uit.
ОтговорИзтриванеgroetjes,
Ymme