4.04.2014 г.

Шоколадови мъфини за Великден


Продукти:
150 гр. брашно
30 гр. горчиво какао
50 гр. едро смлени лешници
125 гр. кисело мляко
80 мл. зехтин
130 гр. захар
1 яйце
1 бакпулвер
90 мл. прясно мляко
За украса:
50 гр. бял шоколад
малки шоколадови яйца



В голяма купа размесете добре брашното, захарта, какаото и бакпулвера заедно с щипка сол. В друга купа разбъркайте яйцето, киселото и прясно мляко и зехтина. Към брашнената смес добавете течната. Прибавете лешниците.  Хомогенизирайте добре. Напълнете 2/3 от формички за мъфини с получената смес и изпечете  на 180 гр. долна решетка във фурна с вентилатор за около 15 мин. Охладете ги на решетка. Разтопете шоколада. Поизчакайте да се охлади и изсипете по лъжичка върху всеки мъфин. Отгоре украсете с малки шоколадови яйца. 


Да ви е сладко:)! От мен едно дълго чаоооооо...няма да се чуваме известно време, прибирам се за десетина дни в България! Отдавна не съм била там през пролетта :)! 




13 коментара:

  1. А тези сладурчести мъфини ще ги вземеш ли с теб? Чакаме с нетърпение да се насладим заедно на пролетната премяна на България!

    ОтговорИзтриване
  2. Ванче, Великден не е дошъл, ама ще си опитам с удоволствие от мъфинките ти. Прекрасно изкарване ти пожелавам в България, дано останеш доволна!
    До скоро! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни са - шоколадови и празнични -
    много тематично, пролетно и красиво предложение, Ваня.
    Благодаря за чудесната идея, хубава и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудни са, Ив! Как ще ги скриеш в самолета не знам:))) Много са красиви, вкусни и създават празнично настроение! Поздрави и приятна екскурзия, мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Ванюшка, много вълнуващи преживявания в родната България и весел празник с роднините и приятелите!! Сигурна съм, че и тези великолепни мъфини ще допринесат за добро настроение и богата трапеза!! Прегръдки, миличка!

    ОтговорИзтриване
  6. Артуро има принос, нали? (Дано не бъркам името) Страхотни кексчета, Ив!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Ваня,добре си дошла на родна земя!Пожелавам щастливо пребиваване ,а аз ти открадвам едно разкошно кексче!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравей, колко мъфина излизат от тази доза, че трябва да спретна около 50 за едно детско парти а ми изглеждат доста изкушаващи :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Полина! В по-големи форми за мъфини излизат 12, ако са от малките 24!
      Благодаря :)!

      Изтриване
  9. Ваня, страхотни са мъфините и ти си го знаеш, ама сега да ти пожелая светли празници, здраве и благослов и ако сте още тук, весело събиране на колекции от спомени!

    ОтговорИзтриване