Честит 8-ми март, мили жени!
Бъдете здрави, влюбени и обичани!
Ние с Роби за празника няма да сме си в къщи, затова ви поздравявам от сега. В ранният следобед потегляме за България - 15 дневна ваканция звучи добре, нали:)?!
На вас пожелавам весел празник!
Почерпката за празника каква да бъде друга освен кростата, но този път ''мимоза'', а рецептата е адаптирана от тук!
Продукти:
за тестото:
250 гр. брашно
100 гр. захар
120 гр. краве масло
1 голямо яйце
1 ванилия
щипка настъргана лимонова кора
щипка сол
за крема:
400 мл. прясно мляко
3-4 с.л. захар
35 гр. брашно
3 жълтъка
лимонова кора
за пандишпановия блат:
2 яйца
2 с.л. захар
2 с.л. брашно
В купа изсипете брашното, добавете захарта, яйцето, щипка сол и ароматизирайте с ванилията и лимоновата кора. Нарежете студеното краве масло на малки парчета и го добавете към останалите продукти. Замесете меко, маслено тесто. Огънете го в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин.
За крема смесете всички продукти в малка тенджерка, сложете на котлона и бъркайте докато сместа се сгъсти. Отстранете и охладете.
Тестото разточете на парче хартия за печене на кръг с диаметър около 25 см. Прехвърлете в тавичка (22см.) и оформете висок борд. Надупчете с вилица дъното. Отгоре сложете друго парче хартия и напълнете с боб! Тук може да видите как става номера с боба. Загрейте фурната на 180 гр. и изпечете тестената черупка. Извадете от фурната, отстранете боба, като го вдигнете заедно с хартията и охладете на решетка.
За пандишпановия блат разбийте яйцата и захарта на пяна. Добавете брашното и хомогенизирайте сместа с дървена шпатула. Изсипете в тавичка (24 см.) подравнете и изпечете на 190 гр. за 6-7 мин. в предварително загрята на 190 гр. фурна. Охладете и нарежете на кубчета.
Напълнете маслената черупка с охладения крем. Отгоре украсете с кубчета пандишпан!
Да ви е сладко и весело на празника! :) Чаооо!
Много е вкусна, Ивана. Пожелавам ви една прекрасна почивка на родна земя.
ОтговорИзтриванеА като се завърнеш, да бъде с още по- превъзходни ястия.
Не съм опитвала кростата, а тази изглежда чудесно.
Прегръдки.
Ванче, приятно изкарване по нашите земи, дано се заредиш пълноценно! И весело изкарване на женския празник. :)
ОтговорИзтриванеКростатата ти е прекрасна!
Поздрави и лек път!
Габи,
ОтговорИзтриванеГери,
благодаря ви, мили момичета!
Хубав утрешен празник ви желая!
Ванюшка,хубава ваканция ви пожелавам1Снега ви очаква да му се нарадвате.И любимите ти хора също.
ОтговорИзтриванеТопли прегръдки от мен!
Много хубаво да си починеш на родна земя и весело да си изкараш срещите с близки и приятели, Ванче!
ОтговорИзтриванеЧудесна ти е кростата - но ти си царица на тези апетитни, маслени десерти, нали :)
Хубав празник и на теб!
Ето това са все хубави новини- честит празник и на теб, момиче! Весела ваканция за вас, а ако пътят ви минава наблизо ( и случайно не са ви налазили близки, роднини и приятели), свирни;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за кростата, ще хапвам непрекъснато ако може;)
Присъединявам се към Мартето, ще ми е приятно:)
ИзтриванеЧестит празник, Ивана!
Приятна изкарване на ваканцията, Ив! Да се заредиш с нови сили и емоции!
ОтговорИзтриванеЧудесно и вкусно предложение!
Прегръдка!
Честит 8 -ми март на патерици, Ваня.Приятна ваканция в България.Чудесно предложение за празника.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ванюшка, надявам се че си релаксирала от пътуването и празника и се чувстваш прекрасно на родна земя с любимия човек!! Желая ви незабравими моменти и пълноценна почивка!!
ОтговорИзтриванеКростата е великолепна и толкова нежна!!
Прегръдки, миличка!! :)
Ваня,със сигурност вече си на наша територия,добре си дошла!
ОтговорИзтриванеДано само снегът да не ви е затруднил и бързо да донесеш у дома страхотните новини по вълнуващото събитие с Роби!
А за рецептата знаеш,че няма как да не се изкажа с въздишка,кралицата на кростатите си ми ти!
Пожелавам ви незабравима ваканция!
Оооо Ивана още малко ще ми свърши диетата и ако знаеш колко неща съм си набелязала от теб ! :) :)
ОтговорИзтриване