Чао и здравейте, приятели :)! Ако съм ви липсвала през двуседмичното си отсъствие обещавам да наваксам с нови и интересни празнични и за всеки ден рецепти!
Започвам с Павлова!
Тази елегантна, красива и вкусна торта е толкова известна, че няма нужда от представяне! Украсена с малки, цветни бонбонки с форма на яйце ще усмихне малки и големи за наближаващия голям празник - Великден!
Рецептата с леки изменения е от сп. ''Cucinare bene''!
Продукти:
4 белтъка
250 гр. кристална захар
2 с.л. горчиво какао
щипка сол
за крема:
200 мл. течна сладкарска сметана
за украсата:
100 гр. черем шоколад
100 мл. течна сладкарска сметана
ягоди
малки цветни бонбонки
В купа сложете белтъците, добавете щипка сол и разбийте с миксер за 3-4 мин. Изсипете всичката захар и продължете разбиването на най-високата спепен на миксера докато получите гладка, лъскава смес. Добавете какаото и бъркайте с лъжица от долу на горе докато целувчената смес се оцвети равномерно. На парче хартия си начертайте кръг с диаметър 23 см. Изсипете сместа в средата и оформете с лъжица без да излизате от очертанията на кръга като в средата направите кладенче. Изпечете блата в предварително загрята фурна на 100 градуса за 90 мин. Изключете фурната и оставете блата вътре докато фурната изстине.
Сложете начупения шоколад и 100 мл. течна сметана в малка тенджерка. Разтопете го на водна баня. Поставете изпечения целувчен блат на подходящ поднос. С лъжица вземайте от разтопения и леко охладен шоколад и изливайте по ръба на тортата.
Разбийте 200 мл. сметана на твърд сняг и я изсипете в средата. разнесете я с лъжица. Поръсете с какао и украсете с ягоди потопени в шоколад и малки цветни бонбонки-яйчица.
Лесно е .... и красиво ..... да ви е сладко :)! Чаооо!
А тук може да видите:
Чудесна е, Ивче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани! :)
ИзтриванеОоо, разкош! :) Ванче, ама чудесна е!
ОтговорИзтриванеПоздрави и добре завърнала се в Италия. :)
Чудесна интерпретация на Павлова, Ванче. Идеална е за празника, а и тези визия би накарала и най - злоядото детенце да си хапне. Гаранция! Прекрасни снимки, както винаги!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната нова седмица!
Чудесна торта Ваничка! Супер и със сигурност много ще е вкусна!
ОтговорИзтриванеС разкошна торта започваш след ,,ваканцията,,! Явно си събрала сили за нови вдъхновения, въпреки всички емоции!!!
ОтговорИзтриванеС удоволствие бих си хапнала от тортата!!!
Поздрави и прегръдки! :))
Очарователно гнезденце, Ивана!
ОтговорИзтриванеАма да не бе ни липсвала би могла да свирнеш тук някъде на наша територия - би било чудесно за мен да се запознаем:))
Прекрасно завръщане, Ванче! Чудесно предложение, лека торта за след агнешкото! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного празнична и ефектна! Записвам си я:) Поздрави, Ивче!
ОтговорИзтриванеДобре си дошла, Ванюшка!! Какво завръщане само - ПРЕЛЕСТ!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав ден, миличка!!
Благодаря ви, момичета! :)
ОтговорИзтриванеМного усмивки и хубав пролетен ден ви пожелавам!
Ами липсваше ми, да ти кажа честно! Обаче пък се завръщаш с гръм и трясък на сцената!:) Фантастична е Павловата, празнична, пролетна и много вкусна! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗначи черпим с Павлова :) Чудесна е момиче! Добре се завърнала Ив!
ОтговорИзтриванеЛипсваше ми с ствоите сладости .... но добре че беше за малко ...:) давай и още великденски предложения!
Топла прегръдка от мен :)
Страхотна е! От доста време искам да направя Павлова, но все не ми харесваха рецептите. Тази обаче ме грабна изцяло. Записвам си я да я приготвя.
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчева седмица :))
Много красива и празнична Павлова! Ще седи чудесно на празничната трапеза!
ОтговорИзтриванеРазкошно празнично предложение, Ив!
ОтговорИзтриванеСлънчев ден!
Честно казано, като знаех къде си, хич не си и помислих, че ще дойдеш да размяташ тигана. Предполагам изкарала си чудесна отпуска по нашите ширини;)
ОтговорИзтриванеА Павловата е страшно празнична. Да посрещнем тук с нея истинската пролет. Прегръдки, Ивана!
Добре дошла си ни с тази красива торта,Ваня,добър старт след почивката!С пожелание за прекрасни празници!
ОтговорИзтриванеТолкова са изкушаващи тези твои Павлови,от кога им се каня,та с тази последната,взех,че се наканих.Карам ги под ред,започнах с крем шантили,хареса се много,следва с шоколадовия крем.Само че, голям зор с рязането,по скоро със сервирането,издай някой трик,така ли е или аз не правя нещо както трябва.
ОтговорИзтриванеЛеле, превъзходна е Иве! За всеки повод подходяща е тази вкусотия, изглежда толокава царствено, нежно и свежо!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Момичета, благодаря ви!
ОтговорИзтриванеЕли, така е с рязането на тази торта :), а трика е да направиш малки Павлови за да избегнеш рязането!
Много идейна цветна палитра! Светли и весели празници, Ивана!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани!
ИзтриванеВесел Великден! :)