6.08.2013 г.

Пиле в бутер тесто


Позабравила съм как не ти достига времето с деца покрай теб ,па макар да са 30 годишни :) .....затова напоследък хем не излизам от кухнята , хем не мога да напиша и една рецепта . Днес обаче от сутринта съм ги изпратила на един плаж до които се стига само с кораб и няма  ни едно капанче  даже за кафе та напълнихме 2 раници със сандвичи , 3 литра вода , няколко пакета бисквити , солети и др. залъгалки , ябълки ,круши и две парчета сладкиш за което моя син каза , че не отива в Африка , но съм сигурна ,че няма да върне нищо :), довечера ще отида да ги посрещна, а сега ми  остана време ...и урааа ...ще напиша и рецепта :) ! 
А тя пристигна на имейла ми и то в момента когато след дълго търсене се снабдих с ей този уред на снимката ... а да ми каже сега някой ,че има случайни неща ! 
За повече подробности и стъпка по стъпка в снимки може да погледнете тук ! 
От рецептата смених само тиквичките  , защото тях ги харесваме само пържени ! 
Но с тиквички или патладжан е много , много вкусно :) ! 



Продукти : 
1 бр. пилешки гърди 
1 пакет бутер тесто 
2 патладжана (от дългите )
100 гр. нарязан на тънки ленти бекон 
2-3 скилидки чесън 
2 дафинови листа 
1 яйце 
сусам 
чер пипер 
зехтин 
сол 


Рецептата спокойно може да нахрани 4 човека , придружена със салатка по желание ! 
Разделете пилешките гърди на две . Намажете ги обилно със зехтин , посолете и поръсете с чер пипер . 
Патладжана нарежете на дълги ,тънки ленти и запечете на сух грил тиган . 
Върху  всяка половина  от месото редете със застъпване лента патладжан , лента бекон . После внимателно подгънете краищата , завийте в стреч фолио и приберете за час в хладилника .


Охладените парчета месо освободете от фолиото и сложете в тиган с 2-3 скилидки чесън , зехтин и дафинов лист . Преместете тигана на котлона и гответе на слаб огън 20 мин. като от време на време обръщате месото . Когато е готово , извадете върху решетка и изчакайте да се охлади . 
Разстелете листа бутер тесто . Отрежете си дълга тясна лента , разделете я на две и върху всяка сложете парче пилешки гърди . 
Върху другото парче бутер , след потапяне в брашно прекарайте валяка ( уреда който се вижда на по-горната снимка ) и внимателно разделете тестото за да се образуват отворите . Ако нямате такъв валяк може да нарежете с прекъсвания    на по около сантиметър тестото  , после разтворете и ще получите ако не перфектна то поне достатъчно добра мрежа . 
Разбийте яйцето и намажете отстрани подложката от бутер върху ,която е сложено месото . Покрийте с бутер - мрежичката , намажете и нея с разбитото яйце . 
Поръсете със сусамови семенца . 
Изпечете на 200 гр. за около 20 мин. Месото е много вкусно и сочно както топло така и студено .
                                                                               Да ви е сладко :) !Чаооооо ! 



36 коментара:

  1. Еха, това се казва храна за истински пир за душата и очите! Страхотно си го спретнала това руло, Ивана! точно като за фотосесия....
    поздрави
    Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Мария :) ! Освен , че стана вкусно и снимките се получиха отведнъж :)...с много малко щраквания !
      Поздрав ! Хубави летни дни !

      Изтриване
  2. Много вкусно и апетитно месце.Страхотна рецепта Ванче,много ми хареса.Веднага вадя пилешко филенце да се размразява.А децата са си деца на моите им казвам че и на 50 да станeт пак ще са деца за мен и още ще им мрънкам. :)Поздрави и хубав ден ти желая Ванюшка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодар ти ,Танче ! Дано ти хареса филенцето така , а за децата е вярно , ама те пък все си мислят ,че са по-големи от нас и знаят всичко :) !
      Хубав ден с пожелание за прохлада !

      Изтриване
  3. Ах ... горкичка ... А аз се чудех защо не се появяваш тия дни на кулинарния подиум :)
    Ей за това се възхищавам на майките с дребни дечица как смогват и да готвят и да правят публикации паралелно със всички ония подробности покрай отглеждането им ! Абе трудничко си е .... и по големички да са децата :)
    Ив ... пилешкото под тази мрежичка направо е неузнаваемо , сигурно е и много вкусно съчетано с патладжан, бекон и всичките тези аромати !
    Поздравления и да ви е сладко ! И ще е , щом децата ни са на трапезата :)
    Беше ми изключително приятно да те посетя !
    Прегръдкииии :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани ,и аз неведнъж съм казвала , че шапка им свалям на младите майки - блогърки !
      Все им се чудя как смогват и на работа да ходят и къща да въртят и дечица дребни да гледат ! Ама нали знаеш приказката , че Господ си знае работата и затова им дава на младите деца ,защото могат да сколасват със всичко :) !
      Благодаря ти , че не ме забравяш и се радвам на всяко твое посещение !
      Изпращам ти голяма , голяма прегръдка :*!

      Изтриване
  4. Преди няколко дни видях подобна рецепта за пиле в бутер тесто. Твоята,обаче,е много по интересна и изглежда чудесно. Да не говорим как ти завидях ( чистосърдечно, разбира се) на новата придобивка. Много хубав уред и резултата от експлоатацията му е прекрасен!
    Поздрави и приятно изкарване с гостите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ,Нинка ! Ох , ако знаеш какво търсене падна докато го намеря този уред :) , какви ли не магазини изръшках и накрая на една приятелка мъжа и' ми го намери в склад за домакински неща ! А как мечтая да попадна в този склад :)....кой знае с какво още ще се сдобия :) !
      Прегръдки ! Хубав следобед !

      Изтриване
  5. Голяма красота! Направо ми останаха очите!

    ОтговорИзтриване
  6. хехе, пак много ефектно и красиво предложение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ,Сонче !
      Хубаво лято с внучето !

      Изтриване
  7. При така изложените причини:Прощавам липсата ти,Ивче!
    При появата ти с тази рецепта:Целувам те и по двете бузки:)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)) Благодаря ,Миленка ! Приемам целувките и прошката :) и от другата седмица няма да липсвам :) !
      Целувки и от мен !

      Изтриване
  8. :):):) къде прати децата, Ив:):):) Ей, от сърце се смях, как умееш да зареждаш положително хората само! И сигурно още да се хиля, ако не беше това невероятно руло! Такава прелест, бих я приготвила за някой специален повод! Невероятни рецепти, както винаги! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате , много се замисих снощи дали да ходя да ги посрещам и да ги оставя още ден , че да кача и друга рецепта :))) ! Благодаря ти , и я приготви тази прелест за големия Бонбон , а повод знам ,че ще намериш :) !
      Целувки , мила и прохладна вечер ти желая !

      Изтриване
  9. Ивана, питаш ли ме какво ми е с тия деца, че не мога и на корабче да ги кача още;)))))
    Шегувам се, аз по твоите стъпки вървя с бройката им, но наистина ви пожелавам по-честичко да сядате заедно на масата, пък макар и между две качвания на корабчета.
    Ей с тоя уред ме уби , а с рулото ме довърши- просто страхотия!
    Прегръдка и хубави дни с децата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ,Мъхче ! Наистина е трудно с малки дечица , но пък е весело и забавно покрай тях :) ! А на мен понякога така ми се иска да се върнат тези дни в които моите бяха малки :) ! Макар да бяха много трудни години !
      Прегръдки от сърце !

      Изтриване
  10. Ивана, рулото ти е невероятно! Браво! Толкова професионално!
    Уредчето и аз го имам, но досега само за тарталетки съм използвала!
    Ив, не съм забравила за предизвикателството ти, само дето времето не ми достига!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Бети ! И не се тревожи , знам как е с времето ! Когато успееш , ще ми бъде интересно да прочета отговорите ти !
      И аз ще пробвам уреда за кростата или тарталети :) !
      Прегръдка с пожелание за прохладна вечер !

      Изтриване
  11. Ив, много вкусно и ефектно предложение е това руло!
    Честит уред и с удоволствие да го ползваш!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Тили !
      С поздрав и от мен !

      Изтриване
  12. Охо, ама, че вкусно изглежда, Ивче! И красиво! Честито ти ново уредче и със здраве да си го търкаляш :)Разсмя ме рано, рано с това корабче и багажа за Африка :))))
    Хубав и усмихнат ден с любимите хора!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)) Само да захлади малко и почвам с търкалянето :)...вече имам набелязани няколко рецепти :) ! Радвам се ,че те усмихнах ,Снежи :) !
      Прегръдки !

      Изтриване
  13. Интересно предложени,изглежда великолепно а предполагам че и вкуса ще е вълшебен.Поздравления!
    А ние в България, дали можем да се сдобием с този уред?
    Поздрави от Варна!
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Светлана ! Предполагам ,че ще можете ..няма невъзможни неща :) !
      Поздрав и от мен с пожелание за прохлада !

      Изтриване
  14. Фантастична е тази рецепта! Очарована съм и от визията и от вкуса, който предполагам има това изкушение!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Lety !
      Поздрав от сърце и от мен !

      Изтриване
  15. Изглежда уникално вкусно и е много добре направено! А такъв уред искам и ааззз!!! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Благодаря ,Илианка ! Имаш го ..давай адреса :) !

      Изтриване
  16. Ваня,приготвила си невероятно ефектно блюдо,поздравления!С пожелание за хубави вечери със семейството!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ,Роси ! Намислила съм и твоите Паркър питки да правя , че много ми хареса рецептата само дано захлади малко !
      Прегръдки !

      Изтриване
  17. Фантастично е предложението ти, Ванче, и ето, че открих как се получава тази шарка... То си имало начин. Усещам как ще завалят скоро кростати. ;)
    Сърдечни поздрави и прекрасни мигове с дечицата! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Гери !
      И да ..следващата проба ще е кростата :) !
      Поздрав от сърце и за теб !

      Изтриване
  18. Ванче, като рекламен фотос изглежда ястието ти, прелестно!Пожелавам ви прекрасни мигове заедно с децата! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  19. Децата са си деца и на 50 г. да станат пак ще са ни деца:)Ивана страхотно руло си приготвила, а и на вкус ще е неотразимо. Не се съмнявам ,че и на вкус ще е невероятно!Поздрави от мен и Враца:) Направих твоя Пролетен лимонов сладкиш.....мммммм......облизаха си пръстите:) Благодаря ти много за рецептата!

    ОтговорИзтриване