10.01.2016 г.

Страчатела бульон - Stracciatella in brodo


Благоразумно добавих в заглавието бульон, да не  подведа някой и си помисли, че ще иде реч за кремчета, сладолед, семифредо и всякакви други сладости под това име. Тази вкусна супа  задължително е присъствала  на  трапезата  на едновремешните италиански сватби. Наскоро гледах  едно предаване с рецепта, предлагам ви да я опитате! Ще се изненадате колко е вкусна!  


Продукти за 4 порции:
1 л. месен бульон 
2 яйца
40 гр. настърган пармезан
лимонова кора
щипка индийско орехче
1 к.л. брашно
за бульона:
300 гр. телешки гърди
300 гр. месо от кокошка ( с костите)
1 голям морков
стрък целина
1 глава лук

Сложете месото в тенджера, залейте го с около 2 л. вода и кипнете. Оберете пяната, и сложете нарязаните на едро зеленчуци. Посолете и варете бульона поне 2 часа. Готовият бульон прецедете. Месото нарежете, подправете с червен и чер пипер и ползвайте за второ ястие. 
Да се върнем на бульона. Него кипнете отново. В купа сложете яйцата, настъргания пармезан, подправете с щипка издийско орехче,  настърганата кора на един лимон, 1 к.л. брашно и разбийте с вилица  за  няколко минути.  Изсипете яйчената смес във врящия бульон и бъркайте с вилица  3-4 мин. Свалете от огъня, разсипете в купички и сервирайте веднага! 
Да ви е сладко:)! Чаоо! Хубав понеделник! 



4 коментара:

  1. Иве, много интересна супа.
    Със сигурност бульонът е чудесен,
    а белтъкът е пресечен.
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани!
      А е и много вкусна :)!
      Поздрави! Спорна седмица!

      Изтриване
  2. :) Усмивка такава! Чудесен е за сезона! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти пък си Бонбон! :) Вярно е, Кате противогрипна :)!

      Изтриване