8.01.2016 г.

Бяла лазаня на рулца



Рецептата е от предаването ''La prova del cuoco''! Няколко пъти я правих с различна плънка и все хубава става! Опитайте и вие с ваши любими продукти, а ако решите с моите те са:
за две порции:
4 пресни кори за лазаня
200 гр. грах
200 гр. гъби
150 гр. кайма
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
100 гр. настърган пармезан
1 к.ч. бяло вино
100 мл. зеленчуков бульон
щипка чер пипер
за бешамела:
1 с.л. с връх брашно
200 мл. прясно мляко
50 гр. краве масло
щипка индийско орехче 



Нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги в тиган с малко зехтин, добавете размитата с малко вода кайма и продължете с пърженето още 5 мин. Излейте вино, изчакайте няколко мин. да се изпари алкохола и добавете гъбите и граха. Посолете, подправете с чер пипер, излейте бульона, захлупете съда и задушете докато ястието остане на мазнина. 
Разтопете кравето масло, запържете 1 с.л. с връх брашно и излейте студеното прясно мляко. Бъркайте докато бешамела се сгъсти, оставете го малко по-рядък (долейте още малко прясно мляко ако е необходимо). Подправете с щипка индийско орехче.



В тенджера с вряща подсолена вода сложете корите за 2-3 мин. извадете ги и охладете под течаща вода за кратко. Върху хартия за печене наредете две от тях с леко застъпване, сложете от охладената плънка, поръсете с настърган пармезан и завийте на руло. Нарежете  около 2 см.  малки рулца. Постъпете така и с другите две кори. На дъното на тава изсипете няколко лъжици бешамел. Подредете рулцата, отгоре залейте с останалия бешамел, ръснете пармезан и запечете лазанята за 20 мин. или до приятен загар. 


Сервирайте топла и .... да ви е сладко:)! Чаооо, хубава петъчна вечер! 





4 коментара:

  1. Еееее, голяма си майсторка и на лазанята! И така завита на охлювчета - направо прелест!!!
    Никога няма да мога да я докарам като твоята, затова си я поръчвам да ми я направиш!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да бе, тъй си мислиш, че няма да я докараш :)! Я опитай!
      Като не стане, ще ти направя, ама се съмнявам!
      Прегръдка!

      Изтриване
  2. Права е Хриси,че си майстор.....Тези лазанени охлювчета пробудиха зависта в мен,Ивана!(:
    Това лошо чувство може да бъде погасено само с доволна порцийка от тях,така че и аз си поръчвам:)

    ОтговорИзтриване