5.05.2016 г.

Маслен пай ( sbriciolata) с ягоди и рикота - Sbriciolata ricotta e fragole


Хрупкав от маслените трохи с мек, ароматен крем от рикота и ягоди този сладкиш ще ви хареса от първата хапка. 
Продукти:
280 гр. брашно
130 гр. краве масло
120 гр. захар
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
настърганата кора на 1 лимон
за крема:
250 гр. рикота
200 гр. ягоди
2 с.л. пудра захар
1 ванилия


В купа изсипете брашното примесено с 1 ч.л. бакпулвер. Добавете захарта, яйцето, всички аромати и нарязаното на малки парчета краве масло. С ръце започнете да хомогенизирате продуктите докато станат на трохи. Оставете ги в хладилник за 30 мин. Разбийте рикотата с пудрата захар и ароматизирайте с една ванилия. Добавете нарязаните на малки парченца ягоди. 
Застелете тавичка (22см.) с хартия за печене. Изсипете половината от маслените трохи, отгоре разстелете крема и покрийте сладкиша с останалите маслени трохи. Изпечете пая на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35-40 мин. Извадете го от фурната, поръсете с пудра захар и охладете на решетка. 
Да ви е сладко :)! 
Тук може да водите и други рецепти с маслени трохи:


12 коментара:

  1. Страхотен сладкиш Ваня.И аз често използвам извара за приготвяне на различни десерти.А с ягоди е неустоим този десерт.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей ,Ивана, при всяко изпълнение на твоя рецепта си казвам е това е най-доброто,до появата на следващата. Паят е уникален! Влюбих се още от първата хапка,въпреки че го направих с извара. Благодаря ти от сърце за прекрасните рецепти!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда много, много вкусен, Иванче, и свеж с тези ягоди!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, от известно време следя профила ви и искам да ви поздравя за дарбата която имате. Всяко нещо приготвено по ваша рецепта е божествено вкусно. Току що приготвих и масления пай с ягоди и рикота. Изпълних рецептата стъпка по стъпка и резултатът е уникален. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много хубави и мили думи си ми написала, Тинче! Благодаря ти от сърце и да ви е сладко с рецептите ми!
      Хубав петък!

      Изтриване
  5. Ивана, сладкишът изглежда страхотно! Мислиш ли че мога да го направя със замръзени ягоди?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Michaela! :)
      Да,мисля, че ще стане и със замразени ягоди!

      Изтриване
  6. Благодаря за прекрасната рецепта!Стана любим у нас. ��

    ОтговорИзтриване