26.05.2014 г.

Патица с прясно зеле


Продукти за 2 порции:
1/2 от млада патица
1 малка прясна зелка
100 мл. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер 
щипка чер пипер 
1 скилидка чесън
зехтин 
В широка и плитка тенджера налейте зехтин, сложете парчетата патица и ги запържете до златисто от двете страни. Нарежете зелето, посолете  и намачкайте с ръка. Добавете го при месото. Задушавайте ястието десетина мин. след което поръсете с червен и чер пипер, изсипете размитото с 1 к.ч. вода доматено пюре и довършете готвенето още около 40 мин. на слаб огън. Малко преди да отнемете тенджерата от котлона  добавете ситно нарязаната скилидка чесън. 
Да ви е сладко:)...чаооо!


5 коментара:

  1. Една от любимите ми пролетно-летни ястия. Е, вярно, с пиле я правя, че патиците по-рядко ги пускат по магазините. Това подправяне с чесън го научих от Ина (tillia) преди години и вече е утвърден момент :) Много вкусно изглежда, Ив!

    ОтговорИзтриване
  2. Aма ние май сме се наговорили с теб Ив :) и аз това готвих завчера, само където моето зеленце беше с пуешко и снимки не му направих :)
    Абсолютна вкусотия, любима на всички ни :)
    Слънчев поздрав мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитна! Страшно я обичаме с прясно зелце:)

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно и великолепно поднесено!
    Поздравления, Ив!

    ОтговорИзтриване
  5. Обикновено като се свари го слагам във фурната и да се запече! Ох, че вкусно!
    Поздрави, Ив!

    ОтговорИзтриване