11.06.2017 г.

Тарталетки с конфитюр - Crostatine marmellata


Неделя е! 
И като никоя друга  съм сама!
 Роберто и двама негови приятели се качиха на моторите и ще обикалят баирите на близката планина поне до късния следобед! Аз по-късно ще отида до морето, което ни е близък съсед, а докато чакам слънцето да напече достатъчно е време за рецепта която незаслужено  все избутвам на заден план! 
Хрупкави тарталети с конфитюр от горски плодове! 


Продукти:
250 гр. брашно
1 малко яйце
120 гр. краве масло
100 гр. захар
настъргана лимонова кора
1 ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
конфитюр по желание ( тук от горски плодове)
пудра захар


В купа изсипете пресятото с бакпулвера брашно. Добавете 100 гр. захар, едно яйце и  нарязаното на парчета студено краве масло, ароматизирайте с настърганата кора на един лимон и ванилията. Замесете тесто. Отначало то е на трохи, но постепено с месенето се хомогенизира и става меко и лесно за работа. Отделете си малко, колкото юмрук тесто което сложете във фризера да замръзне. Докато приготвяте тарталетите ще е готово.  Разточете тестото на набрашнена повърхност. С къдрава формичка или в  случай, че нямате с някоя чаша изрежете кръгчета. Поставете ги във формички за тарталети. Не е необходимо да подмазвате формите, тестото е маслено и след изпичане сладките се изваждат лесно. Във всяка формичка поставете по 1 ч.л. конфитюр. Отгоре настържете от замръзналото тесто. Изпечете тарталетките на 180 гр. в предварително загрята статична фурна до приятен загар. Изчакайте около 30 мин. преди да ги извадите от формичките. Поръсете с пудра захар! 
Да ви е сладко :)! Чаоооо и хубава неделя! :*  


2 коментара: