30.06.2017 г.

Орекиете (паста) по средиземноморски - Orecchiette mediterranee alle melanzane



Продукти:
250 гр. паста орекиете пресни 
1 малък патладжан 
30 гр. черни маслини
2 домата
1 скилидка чесън
1 бр. лук шалот
2 с.л. мариновани каперси 
пармезан
сол зехтин
майорана
риган 


Рецептата е за две по-големи порции. Нарежете патладжана на кубчета, посолете го леко и оставете за 30 мин. за да се отцеди горчивата вода. В удобен тиган излейте 1 к.ч. зехтин и запържете за кратко нарязаните на ситно лук и чесън. Добавете кубчетата патладжан и почистените от люспи и семки нарязани домати. Налейте чашка топла вода, посолете, захлупете съда и задушете зеленчуците за десетина мин. Преди да смъкнете от огъня добавете маслините, каперсите и подправките. В тенджере с вряща подсолена вода сварете пастата, ако е прясна са и необходими 6 мин. За сухата вижте указанието на опаковката. Прецедете готовата паста и прехвърлете в съда със зеленчуците, който сте поставили на слаб огън. Разбъркайте добре за да се овкуси пастата и сервирайте веднага поръсена с люспи пармезан.


Да ви е сладко и прохладно :)! Чаооо! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар