27.03.2018 г.

Печени домати с яйца - Pomodori ripieni di uova


От серията нещо набързо след работа, че сме гладни! 


Продукти за две порции:
4 големи домата
4 яйца
 50 гр. сирене
за доматения сос:
300 гр. смлени домати
1 к.л. зеленчуков бульон
1 скилидка чесън
щипка захар
щипка черен пипер
щипка пресен босилек
сол 
зехтин



В дълбок тиган изсипете смлените домати и зеленчуковия бульон, подправете с малко сол и оставете соса да поври докато се посгъсти. Овкусете с 2-3 с.л. зехтин, щипка чер ппиер, щипка захар и малко ситно нарязан босилек. Отстранете от огъня и прехвърлете соса в тавичка. Отрежете малки капачета на доматите. Издълбайте ги и посолете отвътре. На дъното сложете малко нтрошено сирене и във всеки домат чукнете по едно яйце. Наредете доматите в тавичката.  Изпечете ястието в загрята на 200 гр. фурна с вентилатор за около 10 мин. Малко преди да извадите тавичката от фурната покрийте доматите с изрязаните капачета. 
Да ви е сладко:)! 







2 коментара:

  1. Бързо, красиво и много лесно и вкусно !Чудесен избор за забързаната работна седмица !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ели!
      Така е, когато нямаме много време търсим все нещо лесно и вкусно и най-вече бързо! Поздрави!

      Изтриване