1.03.2018 г.

Ябълков кекс - Ciambella soffice mele, yogurt e cannella


  Честита ви баба Марта! 
Да сте здрави, румени, засмени! 


Днес рецептата е много лесна с продукти, които се намрат почти винаги в къщи! Опитайте кекса
, който ви предлагам - с парченца ябълки и  аромат на канела! Както се казва класика в жанра! 

Продукти:
250 гр. брашно
3 яйца
150 гр. кисело мляко
100 гр. кафява захар
2 средни по големина ябълки
1 к.л. канела
1/2 от пакетче бакпулвер
1 ванилия
щипка сол
и още:
1 с.л. кафява захар
сока на половин лимон
пудра захар



Обелете и нарежете на малки парчета ябълките. Полейте ги със сока на половин лимон и поръсете с 1 с.л. кафява захар. 
В голяма купа разбийте яйцата и захарта с миксер до пухкав крем. Прибавете киселото мляко. Продуктите да са на стайна температура. Пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и канелата. Прибавете го на порции при разбитите яйца като бъркате с лъжица.  Сложете ябълките. Хомогенизирайте продуктите добре. 


Подмажете с краве масло форма за кекс. Поръсете с галета. Излишната изтръскайте. Изсипете кексовото тесто във формата. Изпечете кекса на 170 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. 
Извадете изпечения кекс и охладете на решетка. Поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко:)! Чаооо! 


Рецептата е от тук!


Няма коментари:

Публикуване на коментар