15.03.2018 г.

Бадемки - Biscotti con la mandorla


Маслени бисквитки с вкус на бадеми и аромат на ром! За хрупане по всяко време, а най-вече с чашка ароматно кафе! Опитайте ги! 


Продукти за около 32 бр.:
200 гр. брашно
80 гр. кристална захар
110 гр. краве масло
60 гр. сурови, обелени смлени бадеми
1 белтък
1 с.л. ром
щипка сол
и още:
шепа обелени и необелени сурови бадеми
пудра захар 



Бисквитките са много лесни и от раз стават просто перфектни! В купа сложете пресятото с щипка сол брашно. Добавете смлените бадеми, нарязаното на малки парчета студено краве масло, захарта, белтъка и 1 с.л. ром или ромова есенция! Замесете меко тесто. Огънете го в стреч фолио и приберете в хладилник за час. Ако имате време да чакате може и повече, колкото по престои на студено, толкова по-добре. От охладеното тесто (много лесно се работи с него) късайте по малко и направете на шилиндър. Нарежете  по около 2 см. и направете на фитил. Прегънете фитила и там където се съединява прищипете с пръсти. Сложете по бадем. Наредете сладките на разтояние(при печенето леко се разливат)  в постлана с хартия за печене тава. 


Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за 8-10 мин. Охладете на решетка и леко поръсете с пудра захар. 
Да ви е сладко :)! От мен чаооо и хубав четвъртък! 


Рецептата е адаптирана от тук!

Няма коментари:

Публикуване на коментар