30.03.2018 г.

Салата с октопод и сепия - Insalata di polpo e seppie



Обикновено правя тази салата със замразени сепия и октопод. Този път си купих пресни, по Великден се случва да са на приемливи цени. Продуктите са за две порции лек обяд или вечеря! 


Продукти:
1 средна по големина сепия
 1 малък октопод (450-500 гр.)
1 морков
2-3 стръка селъри (целина)
сол 
зехтин
лимонов сок
дафинов лист
зърна черен пипер

Налейте по около литър и половина вода в две тенджери. Сложете по един дафинов лист и няколко зърна черен пипер. Когато водата заври пуснете сепията и октопода. Сварете до готовност. Обикновенно около 40 мин. им стига за да омекнат. Извадете от водата, измийте ги под течаща вода. Нарежете сепията, октопода, моркова и целината.  Сложете ги в купа, подправете с щипка сол, зехтин и лимонов сок. 
Да ви е сладко :)! Чаоооо! 



3 коментара: